Viktoria Korpan • 5. september 1999 kell 22:00

Arvutitootjate müük paraneb

Lõuna-Eesti suurima arvutifirma ASi Ordi tulemused olid augustis kaks korda paremad teiste suvekuudega võrreldes. Mulluse näitajaga võrreldes kasvas tootmine Ordis 30 protsenti. «Eesti arvutit on ikka inimestele vaja, ettevõtted tulid augustis puhkuselt tagasi, vanemad muretsevad oma võsukestele arvuti koju,» kommenteeris müügitulemusi Ordi juhataja Sulev Sisask. «Üldiselt august ja juuli on alati väga erinevad ning neid pole mõtet võrreldagi.» Augustis müüs Ordi 428 arvutit.

Pennu Computer Technology Group (PCTG) suutis eelmisel kuul müüa kolm korda rohkem arvuteid teiste kuudega võrreldes. Kui juulis tootis PCTG 106 arvutit, siis augustis ulatus see arv 320ni.

Eesti arvutituru liider MicroLink tootis augustis Eestis 824 arvutit, mis on ligi 40 vähem kui mullu samal perioodil. MicroLinki arvutitootmise käive oli augustis Eestis kokku 14,4 miljoni krooni.

365 arvutit valmis MicroLinki Läti tehases. «Läti tehase kohta on see väga hea tulemus,» sõnas ASi MicroLink turundusjuht Allan Sombri. September peaks Sombri prognoosi kohaselt olema augustist parem, kaasa aitab FreePC kampaania, mille raames pakub firma tasuta arvutit MicroLink Online'iga kolmeaastase lepingu sõlminud internetikasutajale.

Hetkel kuum