6. september 1999 kell 22:00

Goldman Sachs teeb europrognoose

Eestiga koos ühinevad ELi ja rahaliiduga veel seitse endise idabloki riiki, kelleks on Läti, Leedu, Ungari, Poola, T?ehhi Vabariik, Slovakkia ja Sloveenia, ennustab panga valuutaanalüütik Jim O'Neill.

2007. aastaks peaks Euroopa rahaliidus olema ka praegu sealt välja jäävad ELi liikmesriigid ja ?veits ning Norra. O'Neill usub, et Kreeka ühineb rahaliiduga juba 2001. a, talle järgnevad aasta hiljem Rootsi ja Taani ning veel aasta hiljem Suurbritannia. Seejärel võivad rahaliiduga ühineda ka ELi välised riigid Norra ja ?veits.

«Viimased arvamusküsitlused näitavad, et rahaliidu populaarsus kasvab ja eeldusel, et ülejäänud neli 15-liikmelise bloki liiget ühinevad euroga 2004. aastal, tundub peaaegu möödapääsmatuna, et nii Norra kui ?veits võtavad ette selle sammu järgmisel aastakümnel,» arvas O'Neill.

Autor: BNS

Hetkel kuum