Kaido Einama • 7. september 1999 kell 22:00

Sügise lähenemine elavdas jälle tootmist

August on taas elavdanud arvutiturgu ja septembris võib oodata veel suuremat tõusu. Microlinki tootmisnumbrid hakkavad septembris kasvama tänu tasuta arvutite jagamise kampaaniale. MicroLinki ja Hansapanga Free PC projekt, kus pakutakse tasuta arvutit tavalisest kallima kolmeaastase Internetiteenuse lepingu sõlmijale, kogus esimese nädalaga üle 1200 sooviavalduse, kus põhiliselt taheti kalleimat, 699 krooni kuus maksvat paketti. Kallimal paketil on parem konfiguratsioon ja varustatus lisaseadmetega. Microlink lubas jagada välja 1000 arvutit.

Kuid ka raha eest jagatavad arvutid on endiselt hästi kaubaks minevad ja näiteks Pennu, kellele üleelmine kuu oli üsna kehv, on jälle 320 arvutiga juhtivate arvutitootjate seas.

Osborne realiseeris augustis 107 arvuti seas palju servereid, neist kaks olid suuremat sorti. Lõuna-Eesti arvutitootja Ordi on endiselt Microlinki järel teine suurem arvutitootja Eestis 429 arvutiga.

Hetkel kuum