• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiaturg otsib liikumissuunda

  Kauplemisaktiivsus Tallinna börsil langes paari varasema päevaga võrreldes märgatavalt ja börsisüsteemi päevakäive küündis keskpärase 11 miljoni kroonini.
  Ei saa siiski väita, et aktsiaturul päris vaikus valitseks. Ülejäänud aktsiate loiduse kõrval paistis investorite elav huvi Norma, Ühispanga ja Rakvere LK aktsia vastu ehk pareminigi välja.
  Kolm mainitud ja veel neli aktsiat olidki ainsad, mis eile mingi hinnaliikumise läbisid. Mõlema raskekaallase, Telekomi ja Hansapanga aktsia hinnad eile ei muutunud.
  ÄP indeks lõpetas ilma kindla liikumissuunata ja äärmiselt vaikse kauplemispäeva (päevasisene kõikumisvahemik vaid 2,5 punkti ehk 0,8%) siiski 0,14%ga plussis, 322,79 punktil.
  Üleeile optsioonilepingute lõpetamisest tingitud lühiajalise müügisurve alla sattunud Norma aktsia tundis end eile juba palju tugevamini ja lõpetas päeva 4,43protsendise tõusuga. Norma aktsiaga toimunu näitas hästi praeguse õhukese ja ebalikviidse turu haavatavust, kus optsioonilepingutest tingitud võimendus viis tugeva ülereageerimiseni.
  Rakvere LK aktsia, mis on viimastel päevadel tavapärasest palju suurema käibe ja elavama hinnaliikumisega silma paistnud, kukkus eile 8,11%. Ainuke seni leitud põhjendus toimuvale hinnaliikumisele on seotud Rakvere LK suuromaniku HK Roakataloga.
  Viimase põhinimekirja ettevõttena avaldas eile oma konsolideeritud poolaastatulemused Optiva Pank. Midagi väga üllatavat seal loomulikult ei olnud, sest grupi emaettevõtte ja ühtlasi suurima üksuse Optiva Panga poolaasta aruanded olid teada. Huvitava seigana võib aga mainida, et Optiva Panga enda bilansimaht oli poolaasta seisuga ca 40 mln krooni võrra suurem kui Optiva grupi bilansimaht. Kasum oli mõlemal juhul ühesuurune.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Andris püssi põõsasse ei viska – siit leiad tema uued investeeringud
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Väljamõeldud tegelane, Läti investor Andris rühib meelekindlalt edasi, teeb uusi oste, kuigi aktsiapositsioonid on miinuses ja turgude tõusu ei paista kuskil.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Nädala lood: turud on katastroofi äärel ja vähidiagnoosi saanud omanik otsib edukale firmale ostjat
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.
Sel nädalal kõnetas Äripäeva lugejaid enim aktsiaturgude suur langus, mida analüütikud nimetavad juba pea katastroofiks ning lugu raske vähidiagnoosi saanud ettevõtjast, kes otsib keerulistel aegadel oma edukale firmale ostjat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.