• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapitaliliisingu tähtaeg pikeneb

  Hansa Liising Eesti ASi autoprojekti juht Ando Uus kinnitas eile, et viimastel päevadel on hakatud kõikidele liisingufirma klientidele viieaastase makseperioodiga liisingut pakkuma. Uus lausus, et mõne päevaga on viieaastast liisingut müüdud enam kui kümnele kliendile. Ta lisas, et esmase sissemaksu suurus, intress ja igakuise tagasimakse suurus netopalgast liisinguperioodi pikenemisel ei muutu.
  Ühisliisingu juhatuse esimehe kohusetäitja, Ühispanga asepresident Ülo Suurkask ütles, et ka Ühisliising on valmis pakkuma sõiduautole liisingut kuni viieaastase maksegraafikuga. «Praegu veel pole ühtegi sõiduautot sellistel tingimustel müüdud, küll aga veokeid,» rääkis ta. «Me ei järgi Hansa Liisingu eeskuju, aga võrreldes varasemaga on ressursid muutunud pikaajalisemaks,» selgitas Suurkask. «Kui on hea klient ja autol ka viie aasta pärast tagatist jätkub, siis oleme valmis pikema makseperioodiga liisingut andma,» sõnas ta. Suurkask ütles, et eelkõige annab Ühisliising pikema perioodiga auto väljaostmise võimaluse Saksa autodele.
  ASi BFK Fordi Keskus müügidirektor Tarmo Kõss ütles, et tõenäoliselt autode müük plahvatuslikult ei kasva. «Suurem osa klientidest on firmad, pigem annab pikem makseperiood võimaluse kliendile odavama auto asemel osta kallim,» sõnas Kõss.
  Pikem periood on kasulik neile, kes niikuinii autot liisinguga osta tahavad, sest perioodi pikenemisel kasvab ka panga risk, mistõttu kliendi valikul järeleandmisi ei tehta, leidis Kõss.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.