Tõnu Tramm • 9. september 1999 kell 22:00

Patrol - augusti maastur

Augustikuu automüük tervikuna ei erinenud juulikuisest oluliselt. Kokku müüdi küll 82 autot rohkem kui eelmisel kuul, kuid neist 78 läks Peuget 206 arvele, mida tundmatu firma ostis Venemaale vahendamiseks. Autofirmade peamine artikkel, väike-keskklass, ei nihutanud paigast keskklassi tervikuna, hüppe tegi vaid soodushindadega Mazda. Oluliselt ei tõusnud ka tarbesõidukite läbimüük. Kui juulis müüs kõige enam väikekaubikuid Peugeot, siis nüüd trügis tarbesõidukite müügi etteotsa Mercedes, jättes Peugeot' neljandale kohale.

Küll aga suurenes maasturite läbimüük. Nii Honda CR-V kui Nissan Patrol olid augustis üsna kuumad mudelid. Kui Honda suurendas maasturite müüki ligi kaks korda, siis Nissan müüs neid ligi neli korda rohkem: juulis müüdud 8 auto asemel leidis augustis ostja 30 maasturit. Viie parema hulgast langes augustis välja Land Rover, mida müüdi juulikuu 10 auto asemel kaks.

Hetkel kuum