ÄP fototoimetus • 13. september 1999 kell 22:00

Soome sai enim investeeringuid

1998. a Soome tehtud otsesed välisinvesteeringud moodustasid 8,8% Soome (SKT) ja peaaegu kõik need olid firmaostud. Soome Panga andmetel tuli Soome kokku välisinvesteeringuid 59 miljardit marka. Soome edestas teisi OECD liikmesriike ka väljapoole tehtud investeeringute poolest, mullu oli nende osakaal riigi SKTst 15,7%.

Otseste välisinvesteeringute poolest jäid Soomest õige veidi maha Rootsi ja Belgia, kus need moodustasid samuti umbes 8% SKTst. Üle 4% SKTst küündisid need Hollandis ja Suurbritannias, ülejäänud OECD riikides jäid investeeringud alla 4% SKTst.

Et suurendada oma atraktiivsust välisinvestorite silmis, alustab Soome jõulist reklaamikampaaniat, millega püüab luua endale uue Põhja-Euroopa ärikeskuse imagot. Selle kampaania koordineerijaks kujunenud kaubandus- ja tööstusministeeriumile alluv Invest in Finland Bureau (IFB) loob Soomest pildi kui kõrgtehnoloogiariigist, mille kaudu rahvusvahelistel investoritel avaneb pääs 75 miljoni tarbijaga turupiirkonda.

Autor: ÄP

Hetkel kuum