• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas töö Diveciga võib saada Sõerdile saatuslikuks?

  Selge, et see ametipositsioon on poliitiliselt väga mõjutatav, minu kogemused lõpuks seda näitasid. Aga Sõerdi puhul on kaks aspekti -- objektiivne ja subjektiivne. Sõerd ei ole tõesti kõige tugevam juht. Mind isegi üllatas, kui ta maksuameti peadirektori kohale määrati. Nii et juhtimise seisukohalt on objektiivne põhjendus olemas. Kuigi kui ma vaatan, mis Sõerdi ajal tehtud on, siis riigi seisukohalt on tema juhtimine olnud paremgi kui eelkäija ajal. Ses mõttes ma talle midagi väga ette ei heidaks.
  Ohud kui sellised on maksuametis alati olemas, kui midagi väga aktiivselt ette võetakse. Loodan väga, et praegune valitsuskoalitsioon poliitiliselt selliseid asju ei kasuta riigis, kus on vajalik stabiilsus rahandussektoris. Oleksin tõsiselt pettunud.
  Ma ei seostaks Sõerdi konkreetsete maksuameti aktsioonidega. Maksuametil on korraga palju aktsioone käsil. Ühed võivad õnnestuda, teised mitte. Praegusel juhul on tegemist ka koostööga politseiga. Politseilgi mõned asjad õnnestuvad, mõned mitte. Nii et nende vahel ei ole sellel tasapinnal seost.
  Huvigrupid võivad igal ajal tekkida. Kes himustab kõrge riigiametniku kohta, kes tahab jälle midagi kinni mätsida. Aga ma praegu ei seostaks neid asju.
  Aivar Sõerdi ja rahandusministri vahel toimus kunagi vestlus, mille sisu oli pigem vastupidine -- minister soovis näha just senisest aktiivsemat ja karmimat lähenemist maksupettustele.
  Ministri ja Sõerdi vahel oli tookord juttu võimalusest, et Sõerd võiks jätkata ka maksuameti peadirektori asetäitjana, kuna ta on hea spetsialist. Rohkem sellest räägitud pole. Ma arvan, et Diveci asja uurimine kindlasti Sõerdile saatuslikuks ei pruugi saada. Kui pärast Diveci juhtumi algust tulid uudised võimalikust maksuameti peadirektori vahetusest -- ma arvan, et nende vahel ei ole mingit seost. Diveci asjas ei ole küll midagi sellist, mida me oleks kuidagi takistada püüdnud või maksuametile ettekirjutusi teinud.
  Eestis on kõik võimalik. Mina näen küll, et Sõerd on suutnud oma meeskonna väga tõsiselt tööle panna ja ausalt öeldes on mul kahju, et ma omal ajal ei suutnud sinna Divecisse sisse minna. Sellest oli küll juttu, aga kahjuks jäi mul see tegemata.
  See on väga õnnestunud aktsioon ja suurepärane oleks, kui Sõerd suudaks jätkata. Ma usun, et Diveci asju uuritakse mitu aastat. Seal võib maht ikka väga suur olla.
  Ma loodan, et Sõerdile see siiski saatuslikuks ei saa, aga see põhjustab talle kindlasti palju ebameeldivusi. Ma loodan, et nii kaugele asi ei lähe, et ta sellepärast suudetakse lahti kangutada. Aga ma usun, et seda proovitakse teha.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.