14. september 1999 kell 22:00

Kohus mõistis Niinemäe ja Parbuse OMA Raadio aktsiamüügis õigeks

Kohus langetas mitu aastat kestnud protsessis eile õigeksmõistva otsuse, ütles Niinemäe.

Hotelli Palace endisele direktorile Toomas Niinemäele (38) ja tema kaaskohtualusele, kunagise ASi Rahva Hääl direktorile Ivo Parbusele (39) pandi süüks, et nad üritasid 1995. aastal dokumente võltsides müüa Läänemaa OMA Raadio aktsiaid fiktiivselt variisikule. Mõlemad mehed olid raadiojaama hallanud ASi Duo aktsionärid.

Politsei andmetel üritasid omanikud aktsiaid müües vabaneda võlakohustustest. Enne kriminaalasja algatamist oli OMA Raadio võlg üle 400 000 krooni. Kohtualused ei tunnistanud eeluurimisel oma süüd.

Eile lõppenud esimese astme protsessis pidi Tallinna linnakohus istungit alates möödunud aasta kevadest korduvalt edasi lükkama, sest kohtusse ei ilmunud kannatanu Katrin Vardja, kes oli 1994. ja 1995. aastal põhiliselt Niinemäele ja Parbusele kuulunud ASi Duo tegevdirektor.

Vahepeal ka Viru hotelli haldusdirektorina ja Kristiine kinnisvara ASi juhatuse esimehena töötanud Niinemäe tegutseb praegu vabakutselise ärikonsultandina. Parbus on füüsilisest isikust ettevõtja, kes korraldab meelelahutusüritusi.

Autor: BNS

Hetkel kuum