• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SEB sõlmis strateegilise liidu sakslastega

  SEB teatas, et loodab selle sammuga edukamalt konkureerida järjest võimsamalt Põhjamaade turule tungivate USA suurpankade Morgan Stanley, Dean Witteri, Goldman Sachsi ja Merrill Lynchi vastu oludes, kus järjest kiireneb firmade ostmine ja ühinemine üle riigipiiride. Enskilda Securitiesele pakub põhihuvi niisuguste tehingute nõustamine. Eelmisel aastal nõustas Enskilda Securities 32 Põhjala firma ostmist või sellega ühinemist, Morgan Stanley oli nõustajaks 13 korral, kuid tehingute hind oli peaaegu võrdne, vastavalt 41,4 miljardit ja 42,3 miljardit dollarit.
  Enskilda Securitiese finantsdirektor Ian Macfarlane nimetas koostööd Drükeriga nii ründe- kui kaitseliiduks. «Meil on nüüd kohalik esindus neljal Põhjamaal, USAs, Suurbritannias ja Saksamaal.»
  SEB loodab, et liit Drükeriga kujuneb sama edukaks nagu 1995. aastal sõlmitud koostöö USA investeerimisfirmaga Blackstone.
  Need partnerid on edukalt nõustanud Põhjala regiooni ning USA ja Kanada vahelisi firmade ostmisi ja ühinemisi.
  Frankfurdis tegutseva panga Drüker & Co tegevdirektor Siegfried Drüker ütles, et liit SEBiga annab tema klientidele otseühenduse Põhjala juhtivate majandusotsuste tegijatega. Saksa firmad on hakanud tundma üha elavamat huvi Põhjamaade firmade ostmise vastu. Näiteks mais otsustas Saksa ehitusmaterjaligrupp Heidelberger Zement osta ära Scancemi 2,6 mld USD eest ja hiljuti pakkus Saksa Linde Rootsi tööstusgaasigrupi AGA eest 3,7 mld dollarit.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.