ÄP fototoimetus • 15. september 1999 kell 22:00

SEB sõlmis strateegilise liidu sakslastega

SEB teatas, et loodab selle sammuga edukamalt konkureerida järjest võimsamalt Põhjamaade turule tungivate USA suurpankade Morgan Stanley, Dean Witteri, Goldman Sachsi ja Merrill Lynchi vastu oludes, kus järjest kiireneb firmade ostmine ja ühinemine üle riigipiiride. Enskilda Securitiesele pakub põhihuvi niisuguste tehingute nõustamine. Eelmisel aastal nõustas Enskilda Securities 32 Põhjala firma ostmist või sellega ühinemist, Morgan Stanley oli nõustajaks 13 korral, kuid tehingute hind oli peaaegu võrdne, vastavalt 41,4 miljardit ja 42,3 miljardit dollarit.

Enskilda Securitiese finantsdirektor Ian Macfarlane nimetas koostööd Drükeriga nii ründe- kui kaitseliiduks. «Meil on nüüd kohalik esindus neljal Põhjamaal, USAs, Suurbritannias ja Saksamaal.»

SEB loodab, et liit Drükeriga kujuneb sama edukaks nagu 1995. aastal sõlmitud koostöö USA investeerimisfirmaga Blackstone.

Need partnerid on edukalt nõustanud Põhjala regiooni ning USA ja Kanada vahelisi firmade ostmisi ja ühinemisi.

Frankfurdis tegutseva panga Drüker & Co tegevdirektor Siegfried Drüker ütles, et liit SEBiga annab tema klientidele otseühenduse Põhjala juhtivate majandusotsuste tegijatega. Saksa firmad on hakanud tundma üha elavamat huvi Põhjamaade firmade ostmise vastu. Näiteks mais otsustas Saksa ehitusmaterjaligrupp Heidelberger Zement osta ära Scancemi 2,6 mld USD eest ja hiljuti pakkus Saksa Linde Rootsi tööstusgaasigrupi AGA eest 3,7 mld dollarit.

Autor: ÄP

Hetkel kuum