Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Altkäemaksuafääri segatud ka äriregistri juhid

  «Oma äriregistris töötamise ajast tean ma vähemalt ühte inimest veel, kes seni seal töötab ning on altkäemaksu võtnud,» ütles tundmatuks jääda soovinud endine äriregistri töötaja reedel. Ta tõdes, et läbi aastate on äriregistris olnud alati paar inimest, kellele raha makstes on olnud võimalik firma dokumentide liikumist kiirendada.
  «Ega see pole ainult äriregistris, selliseid asju on kõigis registrites,» ütles allikas. Praegu töötab äriregistris ka vanemaid, nii 30--40aastaseid tehnilisi töötajaid, kes alati rahast polegi huvitatud. «Aga kui inimene jätab usaldusväärse mulje, on ka nemad nõus kingituste eest aitama,» lausus endine registri töötaja.
  «Äriregistris on kindlasti ka töötajaid, kes pole altkäemaksu võtnud,» sõnas allikas. Annika Jürgenson sai ilmselt kogu raha endale, sest tal on vaja enda vormistatud kandeotsusele saada vaid allkirjad, arvas ta. Üldlevinud altkäemaksu takse pole tema sõnul välja kujunenud, sest summadest räägitakse omavahel harva.
  «Ma ise võtsin ka ükskord kande kiirendamise eest viissada krooni,» tunnistas allikas.
  «Ma olen kuulnud, et ka registriosakonna juhataja Noona Alas on paar korda pistist võtnud, kuid kuna ma ise seda pealt ei näinud, ei saa ma ka seda kinnitada,» lisas ta.
  Äriregistri osakonnajuhataja Noona Alas ei soovinud reedel oma alluva korruptsioonijuhtumit kommenteerida ning soovitas rääkida linnakohtu esimehe Helve Särgavaga. Pistise võtmisega vahele jäänud Annika Jürgenson ei soovinud samuti reedel öelda, kas ta lahkub töölt või mitte.
  Tallinna linnakohtu esimees Helve Särgava ütles reedel, et samal hommikul saatis ta faksi Tallinna linnaprokurörile Margus Kurmile, kus palus alustada uurimist ning vastavalt sellele algatada Annika Jürgensoni vastu kriminaalasi. «Siis kutsusin Jürgensoni enda juurde seletust andma ajakirjanduses avalikustatud altkäemaksu juhtumi kohta,» sõnas ta.
  Särgava ütles, et Jürgenson pidas artiklit laimuks. Ta lisas, et pärast Jürgensonilt seletuse vastu võtmist saatis ta esildise ja seletuskirja justiitsministrile, kus palus Jürgensoni teenistusest vabastamist seoses kohtu mainet diskrimineeriva käitumisega.
  Justiitsministeeriumi avalike suhete juht sõnas reedel, et minister on Palmses konverentsil, mistõttu tema reageeringut esildisele pole oodata enne esmaspäeva.
  Eelmise nädala kolmapäeval võttis äriregistri sekretär Annika Jürgenson vastu altkäemaksu 1500 krooni, kui Äripäeva ajakirjanik esitles end väikeettevõtjana, kes soovis kandeotsuse kätte saada tavapärase kuu asemel kahe nädalaga.
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.