• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn tingib prügila investori tingimuste üle

  Varvas ütles, et ta jäi 17. juunil toimunud Tallinna Prügila nõukogu koosolekul teiste nõukogu liikmetega raamlepingu põhipunktide osas opositsiooni ja keeldus ka esmaspäevasel nõukogu koosolekul lepingupaketti ratifitseerimast.
  «Viimasel ajal on saanud tavaks, et välisfirmad kasutavad ära Eesti partnerlinna kogenematust ja nõrkust ning suruvad peale garanteeritud tootlikkust,» rääkis Varvas.
  «Sellesse lepingusse on sisse kirjutatud 15% rentaabluse tagamise kohustus 60 aastaks. Linn muutub sellega sisuliselt SKP pärisorjaks,» ütles ta.
  Varvas märkis, et lisaks võtab linn endale selle lepinguga suuri rahalisi kohustusi ja peab tagama Tallinna Prügila monopoolse seisundi turul.
  «SKP oleks saanud lepingu järgi Tallinna turu ainuvalitsejaks, kuid see ei olnud ju konkursi läbiviimise eesmärk. Selleks oli hoopis korraliku jäätmekäitlusturu tekitamine pealinnas,» rääkis ta.
  Varvase sõnul on raamlepingut ettevalmistanud linnavalitsuse töögrupp selle juba sisuliselt heaks kiitnud ning asi on antud linna rahanduskomisjoni menetlusse.
  Volikogu rahanduskomisjonis on moodustatud töörühm, kuhu on kaasatud Varvas, abilinnapea Arved Liivrand ning erakondade poolt Rein Voog ja Nikolai Maspanov. Varvas lisas, et arutelu jätkub esmaspäeva õhtul peetaval linna rahanduskomisjoni istungil.
  «Eesmärk ei ole see leping iga hinna eest sõlmida. Ma arvan, et kui rahanduskomisjon neid kitsaskohti heaks ei kiida, siis seda lepingut ka ei sünni,» ütles ta.
  Volikogu rahandusnõunik Heido Vitsur ütles eile, et linnavolikogu jätkab lepingu tingimuste kooskõlastamist ja ei kiirusta seda pakutud tingimustel sõlmima. Vitsuri hinnangul peaks pakutava teenuse hind olema tarbijale vastuvõetav ja investor ei tohiks taotleda kiiret tasuvust.
  Jõelähtmele rajatava uue prügila tulevase enamusaktsionäri SKPga algas lepingu üle vaidlus juunis, kui Saksa firma ei saatnud mitme nädala jooksul omapoolset kooskõlastust Tallinna saadetud raamlepingule.
  Augustis lükkus lepingu sõlmimine taas edasi, kuna linn tellis kindluse mõttes sellele juriidilise ekspertiisi.
  Leping pole volikogu rahanduskomisjoni vastuseisu tõttu seniajani allkirju saanud.
  Kaheetapiline konkurss, mille SKP Recycling AG & Co võitis, toimus selle aasta kevadel.
  Jäätmekäitlusfirma SKP Recycling AG & Co, mille Tallinna Prügila ASi nõukogu konkursil parimaks tunnistas, ostab 65 protsenti Jõelähtmele rajatava uue prügila operaatorfirma aktsiatest 26 mln krooni eest.
  Kokku investeerib SKP prügilasse 900 mln krooni, sellest kohe 174 mln krooni.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.