23. september 1999 kell 22:00

Mida kõrgem ametnik, seda suurem pistis

Eesti amenikul on harjuski hing -- tema käes lähevad ühtviisi müügiks kanded äriregistrisse, tegevuslitsentsid ja ehituskrundid. Kauba hind ei sõltu üksnes pakutavast, vaid ka sellest, millisel ametiredeli pulgal müüja parasjagu seisab ja kus piirkonnas tegutseb. Vähemad vennad võtavad vähem, mida kõrgem ametnik, seda suuremaks summa kasvab. Seejuures on parimad sissetulekud pealinna palgal olevatel ametnikel. Tallinna äriregistri sekretäri taks on 1500 krooni. Poole miljoni eest võib aga Eestis soetada juba väikelinna -- Paldiski pea Jaan Mölder parseldas linna sõpradele alkoholifirmast Onistar maha Mercedese eest. Turg, krunt või ärikeskus pealinnas on Paldiskist kallim -- abilinnapeade taks küündib miljonitesse.

Hetkel kuum