27. september 1999 kell 22:00

Korruptsioonisüüdistusega keskkonnaametnik eitas süüd

Kohus kuulas eilsel istungil ära kaks tunnistajat ja kohtualuse, kes eitas täielikult oma süüd, ütles Tallinna linnakohtu kohtunik.

Kahe peatunnistaja puudumisel lükkus istung käesoleva aasta 24. novembrini edasi. Kaitsepolitsei koostatud süüdistuse kohaselt eelistas keskkonnaministeeriumi halduses tegutsenud ohtlike jäätmete käitlussüsteemi koordineerimiskeskuse (OJKK) endine direktor Peeter Rüngas lepingute sõlmimisel kahte erafirmat.

Väidetavalt eelistas Rüngas aastail 1995--1998 jäätmekäitluse lepingute sõlmimisel aktsiaseltsile MASP kuuluvate tütarfirmade Masp Mergi ja Masp-Transpordi teenuseid, mille eest sai ta kaitsepolitsei andmeil firmadelt kokku üle 900 000 krooni korruptiivset tulu.

Süüdistuse järgi moodustasid ohtlike jäätmete käitlussüsteemi koordineerimiskeskuse tellimused aktsiaseltsi MASP tütarfirmade käibest 90 protsenti.

Autor: BNS

Hetkel kuum