• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lahtise leegi plussid

  Laopõleng Paljassaarel oleks teinud vähem kahju, kui lahtine leek tekkinuks varem.
  «Laopõleng Paljassaarel sarnanes turbapõlenguga,» ütles Tallinna Tuletõrje- ja Päästeameti uurimisgrupi juhtivinspektor Priit Rattasepp. «Leegita põlenud kakao tekitas kõrge, isegi 700kraadise temperatuuri. Kuumus oli nii suur, et pani betoonigi murenema.»
  Priit Rattasepa sõnul võinuks põleng ilmsiks tulla tunduvalt varem, kui kakao põlenuks lahtise leegiga. Leeki oleks õhutanud parem ventilatsioon. Häiresüsteem läks küll nüüdki tööle, teatades põlengust ESSile, ilmselt oli selleks ajaks aga tuli juba tükk aega hõõgunud.
  Suure, 1000ruutmeetrise hoone kustutamise jaoks olid väikesed ka uksed. Nii tehti augud raudbetoonist laepaneelidega laohoone katusele ja kustutati tuld nende kaudu. Kui osa paneele teisipäeval kella 17 paiku sisse langes, jäid nende alla väiksemad tulekolded. Sündmuskohale telliti ekskavaator ja veoautod, et ladu põlevast kraamist tühjendada.
  Rattasepa väitel olid laos kõik tuleohutusnõuded täidetud. Vesikustutussüsteemi nõudnuks ladu siis, kui tema pindala olnuks veidi suurem. Ladu aktsepteeris ka laos olnud kauba kindlustanud kindlustusfirma.
  Päästetöötajate väitel pole hea ventilatsioon siiski igal juhul kasulik. Ka tuleohutusnõuetele vastavas hoones tuleb kasuks, kui on võimalikult palju tulekustutusvahendeid. Oluline on juurdepääsuteede korrasolek ja märgistatus ning valvuri informeeritus.
  Paljassaare tee 28 põlenud ladu kuulub Mereteeninduse Eurogrupi Tollikompleksile, kellelt selle rentis AS Vigolin. Laos oli 1000 tonni kakaopulbrit ja 800 tonni kakaopastat. Kahjusumma on selgitamisel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jah, nüüd tuleb seljad kokku panna!
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Riik hankijana peaks praeguses keerulises majanduskeskkonnas, kus kõikvõimalikku laadi turutõrked on igapäevane nähe, olema töö teostaja suhtes mõistlik ja paindlik, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Liigne bürokraatia, nagu me juhtkirjades sageli meelde tuletame, ei tule ühelgi ajal kasuks, kriisis aga on selle mõju hukutav.
Tallinna börs alustas uut nädalat kukkumisega
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Tallinna börs langes täna koos ülejäänud Euroopa turgudega. Enim kukkusid kodubörsil PRFoodsi, Silvano Fashion Groupi ja Ekspress Grupi aktsiad.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Viimse hetkeni ellujäämist lootnud ettevõte heitis hinge
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.
13. reedel läks lõplikult pankrotti pika ajalooga Eesti ekspedeerimisfirma Mep Trans, mille omanik Denis Belov kõigest kaks nädalat tagasi ütles, et olukord pole veel täiesti lootusetu. „Võitleme,” ütles Belov siis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.