Sirje Niitra • 29. september 1999 kell 22:00

Lennujaama juhid üksmeelel

ASi Tallinna Lennujaam nõukogu esimees Tarmo Amer ütles, et juhatus mitte ei varjanud informatsiooni rendikonkursside kohta, vaid reeglid, millal ja kuidas seda teha, olid kokku leppimata ning see tekitas mõne nõukogu liikme hinnangul segadust. Eile kohustus juhatus teavitama nõukogu iga kuu lennuliiklusstatistikast ja majandustulemustest ning iga kord eraldi erakorraliste sündmuste puhul.

Lennujaama nõukogu liige Madis Üürike on varem juhatusele ette heitnud, et lennujaama tax-free poodide konkurss polnud küllalt läbipaistev.

Ameri sõnul on ta üritanud muuta varasemat praktikat, kus lennujaama nõukogu sekkus ettevõtte igapäevasesse juhtimisse, ja on jätnud nõukogu hoolde strateegilise suunamise ning järelevalve. Ühe tax-free kaupluse konkursi võitja SAS Tradingu koostöö kohta ASiga ATM, mille taga on sadama samalaadse poega kuulsaks saanud Alar Tamkivi, ütles Amer, et tegu on SAS Tradingu valikuga. «Meil pole mingit alust kahelda, et see firma suudab oma kontsessioonilepinguga võetud kohustusi täita,» märkis ta.

Nõukogu esimees kinnitas, et pole saanud ühtki kaebust seniste rendikonkursside kohta. Juhatuse esitatud dokumendid nende korralduse ja tulemuste kohta rahuldasid nõukogu liikmeid ja vahepeal puhkenud pinged on nüüd maha võetud, kinnitas Amer.

Hetkel kuum