• Jaga lugu:

  Poola tõstis tollitariife

  Euroopa Liit on öelnud, et tariifide tõstmisega on Poola patustanud Varssavi ja Brüsseli suhteid reguleeriva Euroopa Lepingu üldise vaimu vastu ning läkitanud negatiivse signaali oktoobrikuus algavate põllumajandussaaduste turu liberaliseerimise kõneluste eel.
  Poola tõstis või imporditolli seniselt 40 protsendilt 111,7 protsendile, sealiha tolli 25 protsendilt 83,3 protsendile ning suhkrutolli 170 eurolt tonnilt 450 eurole samalt koguselt.
  Poola põllumajandusministri asetäitja Jerzy Plewa sõnul tõsteti tolle maksimaalsele tasemele vastavalt maailma kaubandusorganisatsiooni (WTO) eelmistel kaubanduskõnelustel ehk Uruguay voorul kokkulepitule.
  Paljud riigid tõstsid oma tariifid kohe lubatud tasemele, s.o juba kümnendi alguses. «Kui me oleksime toiminud niisamuti kui teised riigid, poleks praegu siia nii palju emotsioone segatud,» ütles Plewa.
  Poola ei välista, et tariife võidakse veelgi tõsta. «Me ei tee seda lihtsalt asja enese pärast. Üks peamisi põhjusi on rakendada samasuguseid meetmeid nagu teised riigid ... nagu eksporditoetused,» ütles Plewa.
  Poola leiab, et samm on kooskõlas Poola rahvusvaheliste kohustustega ega tohiks kahjustada liitumisläbirääkimisi Euroopa Liiduga. Samas kordas Plewa, et läbirääkimistel nõuab Poola Euroopa Liidult samasuguseid põllumajandustoetusi kui on praegustel liikmesriikidel, erinevalt Brüsseli plaanist pakkuda Ida-Euroopale tagasihoidlikumat abisüsteemi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.