• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aeg on küps uute projektide käivitamiseks

  Ühispanga president Ain Hanschmidt ütles eile Äripäeva majanduskonverentsil «Äriplaan 2000», et Eesti majandus on jõudnud jätkusuutliku kasvu faasi, mis on märguanne, et aeg on küps uute projektide käivitamiseks. Seda mõtet toetab ka Äripäev.
  Aasta 2000 tuleb konverentsil esinenute arvamusel ettevõtlusele mullusest ja tänavusest parem. Vaid ärimees ja poliitik Tiit Vähi müristas konverentsi kõnetoolist hukatust Eesti ettevõtlusele.
  Vähi argumendid ei veena, sest nii Eesti majandust mõjutavad välis- kui siseriiklikud tegurid näitavad paranemise märke.
  Venemaa lähedus mängib meie jaoks kahanevat rolli ja suureneb Euroopa Liidu mõju. Majanduslangus on asendumas kasvuga, mida aitavad elavdada madalamad laenuintressid, ettevõtete ekspordivõime suurenemine, samuti välisinvesteeringute jätkuv vool Eestisse. Suuremad hoiused pankades tõotavad uut tarbimislainet, millele aitab kaasa seegi, et pangad on alustanud tarbimislaenude väljastamist.
  Uute projektide kävitamisele aitavad kaasa avanevad investeerimisvõimalused ja ettevõtete tulumaksust vabastamine. Uus tulumaksuseadus ei ole veel lõplikult valmis ja selle menetlemisel riigikogus võib tekkida raskusi, sest rahanduskomisjonis jagunevad hääled koalitsiooni ja opositsiooni vahel pooleks. Maksureformi positiivsed vastukajad väljastpoolt Eestit on valitsusele toeks tema idee elluviimisel.
  Pärast 1997. aasta börsikrahhi on pangad olnud laenude väljastamisel vägagi ettevaatlikud. Investeerimispankur Rain Lõhmus ennustas, et tuleval aastal hakkavad pangad pakkuma finantseerimisvõimalusi senisest agressiivsemalt. Ka Ain Hanschmidt kinnitas eile, et pangad ootavad uusi säravaid projekte. Järelikult tasub ettevõtjail taas pangaametnike jutule minna.
  Edu alus on hea äriplaan, milleta ei saa läbi ettevõte ega riikki. Konverentsil esinejad pakkusid head nõu, mida ettevõtja peaks uusi plaane tehes arvestama. Väga oluline on tugevdada firma organisatsiooni, seada endale kindlad eesmärgid ja muuta tootmine efektiivseks. Tark on tegelda põhitegevusega -- sellega, mida kõige paremini tuntakse, samuti pakkuda kvaliteetseid tooteid kindlale klientide sihtgrupile.
  Ja peamine: uute lahenduste leidmiseks, mis annab ettevõttele ühtlasi konkuretsieelise, tuleb käia kaasas uuendustega. Infotehnoloogiat ettevõtte teenistusse rakendamata see enam ei õnnestu. Võitjad on need, kes reageerivad majanduse uues tõusufaasis õigeaegselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Valitsus pani oma püsimise kaalule: lisaeelarve läheb usaldushääletusele
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Valitsus kiitis erakorralisel istungil heaks otsuse siduda lisaeelarve ja sellega seotud kolm seaduse eelnõu riigikogus enne teist lugemist usaldusküsimusega ja teeb parlamendile ettepaneku arutada eelnõusid riigikogu kolmapäevasel istungil.
Kinnisvaraekspert põgenike üüritoetusest: idee on hea, aga kortereid pole ju
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.
Riik otsustas laiendada üürilepingu toetuste meedet ja pani kohalikud omavalitsused maksma üürileandjatele toetust, et motiveerida neid Ukraina sõjapõgenikke majutama. 1Partner kinnisvarabüroo juhatuse liikme Martin Vahteri sõnul pole see idee iseeneset paha, kuid põgenike majutamise probleemi see siiski ei lahenda – turul lihtsalt pole piisavalt palju üürikortereid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.