• Jaga lugu:

  Tulumaksuvabastus vähendab omanikutulu

  «Investeeringutelt tulumaksu kaotamisel oleks võib-olla kasulikum dividendideks makstavat osa vähendada, aga seda tuleb kaaluda,» lausus Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus. Merko Ehitus on maksnud omanikutuluna 20% ettevõtte kasumist ning Annuse sõnul pole plaanis dividendide maksmist täielikult lõpetada.
  Dividendide maksmise vähenemisega võivad Annuse sõnul kaotada spekulatiivsed investorid, kes suhtuvad aktsiaturgu põhimõttel ostan-müün-vahetan. Pikaajalisele investorile on kasumi suunamine ettevõtte arengusse igal juhul kasulik, lisas Annus.
  Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel lausus, et ei usu kannapööret investeerimistegevuses. Investeeritakse ikka selleks, et raha ettevõttest tagasi tuleks, mitte lihtsalt investeerimise enda pärast. Remmel lisas, et dividendipoliitika on omanike poliitika, omanike huvi ettevõttesse investeerimisel on tõsta ettevõtte turuväärtust või saada dividende.
  Tallinna Kaubamaja juhatuse liige Urmo Vallner on varem öelnud, et dividendide maksmise vähenemine sõltub neile kehtestatavast maksumäärast. Ettevõtte jaoks on kõige suuremad töötajate palgalt makstavad maksud ja firma arendamine toob endaga kaasa töötajaskonna suurenemise.
  Suprema analüütiku Veikko Maripuu sõnul peitub investeeringute pidevas suurendamises oht, et pikemas perspektiivis ei suudeta enam projekte kriitiliselt hinnata ja hakatakse tegelema ebaefektiivsete ettevõtmistega.
  Annuse sõnul pole selline kartus põhjendatud. Investeerimine pole pelk raha ülekandmine. See on pikem protsess, mille hulka kuulub ka põhjalik analüüs, rääkis Annus.
  Remmel möönis, et tulumaksusoodustus võib kallutada positiivse otsuse tegemist nende investeerimisprojektide osas, mille puhul tekitab kõhklusi näiteks liiga pikk tasuvusaeg, mida tulumaksuvabastus lühendaks. «Seda ohtu ma küll ei näe, et unustatakse ettevõtte areng ja dividendid ning hakatakse lihtsalt investeerima. See oleks enesetapp,» lisas Remmel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.