3. oktoober 1999 kell 22:00

AB Grupi investor taotleb ajapikendust 15. oktoobrini

Kindlustusinspektsiooni peadirektori asetäitja Kaido Tropp ütles, et inspektsiooni juhataja 15. septembri otsuse kohaselt on AB Grupi seltside litsentsid 1. oktoobrist peatatud, kuid iseenesest ei ole see pöördumatu protsess.

«Me saaksime ASA ja AB Elukindlustuse litsentsid oma otsusega uuesti taastada ja kui investor tõesti 15. oktoobriks raha investeerib, oleks väga tore,» rääkis Tropp. «Paraku pole investori senine tegevus meis erilist usaldust äratanud, mistõttu sai see samm siiski tehtud,» märkis ta.

Tropp kinnitas, et inspektsioon asub ühtlasi vormistama ettepanekut kindlustustegevuse litsentsikomisjonile ASA ja AB Elukindlustuse litsentside tühistamiseks. «Selle ettevalmistamine võtab teatud aja, kas täna või järgmise nädala alguses,» ütles ta reede hommikul ettepaneku tegemise kohta.

Edasine sõltub Troppi sõnul sellest, millal rahandusminister otsustab litsentsikomisjoni kokku kutsuda ja millise otsuse komisjon langetab.

Kindlustusinspektsioon peatas reedel AB Kindlustuse Gruppi kuuluvate ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse tegevuslitsentsid, sest seltsides enamusosaluse omandanud investor ei esitanud tähtajaks seltside saneerimiskava, dokumente firma tausta kohta ning dokumente, mis tõestaksid investeeringu tegemist seltsidesse.

Advantage Life Products on jaganud septembrikuu jooksul korduvaid lubadusi, kuid need kõik täitmata jätnud.

Raskustes kindlustusseltsid pole suutnud kolme ja poole kuu jooksul katta reserve, mis on osaliselt investeeritud pankrotistunud kinnisvaraarendaja Maakri Ehitus võlakirjadesse.

Autor: BNS

Hetkel kuum