Tõnu Tramm • 4. oktoober 1999 kell 22:00

Peugeot tõuseb tippu

Peugeot müüs eelmisel kuul kokku 81 sõiduautot, millest kõik jäid Eestisse. Augustis oli Peugeot' müügiedu taga 78 Venemaale müüdud sõiduautot Peugeot 206. Septembris moodustas lõviosa müüdud Peugeot' sõidukitest taas väikeauto Peugeot 206.

«Enamik väikeautosid olid diiselmootoritega, mis näitab, et inimesed on hakanud rohkem raha lugema,» lausus Peugeot'sid müüva ASi Kommest Auto juhataja Toomas Rüütmann.

Rüütmanni sõnul olid firma varasemad müügitulemused kahvatud raskuste tõttu Prantsusmaalt tarnimisel. Nüüd on need mured ületatud, kinnitas juhataja ja ennustas, et oktoobri läbimüük tuleb Kommest Autol veel suurem kui kahel viimasel kuul.

Mazdade müüjad AS Vilojett ja AS Esma Auto müüsid kahepeale kokku 109 autot septembris, millega Jaapani autofirma toodang oli Eestis esikohal. Võrreldes augustis müüdud 64 autoga on Mazdade müügikasv olnud märkimisväärne.

Osaliselt võlgnevad Mazdade müüjad läbimüügi suurenemise eest tänu politseiametile, mille suurtellimus hakkab kohale jõudma. Politseiameti tellitud esimesed sõiduautod Mazda 626 kergitasid mõnevõrra Esma Auto müügitulemust. AS Vilojett müüs samas septembris 68 sõiduautot Esma Auto 40 vastu.

«Meie arvestuste kohaselt on 60--70 autot kuus täiesti normaalne tulemus, kuid eks oma osa mängivad kindlasti soodsamad avamishinnad,» lausus ASi Vilojett müüja Peeter Merivälja. Tema sõnul müüdi 68 autost 58 Tallinnas, enamik müüdud markidest oli Mazda 323.

Vt. ka Uute sõiduautode müük 1998 ja 1999

Hetkel kuum