• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Side kallinenud veerandi võrra

  Võrreldes eelmise aasta septembriga läks sideteenus 25,5 protsenti kallimaks. «Side hinnatõus on Eesti Telefonist tingitud,» ütles statistikaameti hinnastatistika teenistuse peaspetsialist Olga Nikiforova eile. «Side kallines Eesti Telefoni kehtestatud kõnealustamistasu arvel.»
  Eesti Telefoni väitel ei saa olla sideteenuse üldine kallinemine tingitud ainult kõnealustustasust. «Läksid kallimaks ka abonenttasu ja telegrammiteenus. Üle kolme minuti kestvate kõnede hinnad aga lagesid,» lausus ASi Eesti Telefon meediajuht Ain Parmas.
  Parmase sõnul ei muutu Eesti Telefoni praegused tariifid aasta lõpuni.
  Eesti Telefoni juhatuse esimees Jaan Männik on rääkinud, et peale eriõiguste lõppemise 2000. aasta detsembris kallinevad kohalikud kõned. Rahvusvahelised kõned odavnevad aga kuni poole võrra.
  Eesti Telefon kehtestas 48 sendi suuruse kõnealustustasu kõigile sideseanssidele alates 1. maist. Samas langes Eesti Telefoni kohaliku kõne minutihind poole võrra 16 sendini.
  Tarbijahinnaindeks tõusis 1999. aasta septembris võrreldes 1999. a augustiga 0,2%. Tööstuskaupade-teenuste hinnad tõusid 0,4%, toidukaupade hinnad langesid aga 0,2%.
  Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad tõusid 10,6 % ja mittereguleeritavad hinnad langesid 0,1%.
  «Tarbijahinnaindeksit mõjutasid 1999. a septembris võrreldes augustiga keskmisest enam tasulisele haridusele tehtud kulutuste suurenemine, mootorikütuse hinnatõus ja toidukaupade hindade alanemine,» seletas statistikaameti hinnastatistika teenistuse juhataja kohusetäitja Viktoria Trasanov.
  Aastaga läksid ligi 5% odavamaks toit ja mittealkohoolsed joogid, samuti odavnesid 1% võrra vaba aja veetmisega seotud teenused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.