ÄP fototoimetus • 10. oktoober 1999 kell 22:00

PK Cables sõlmis Scaniaga eksklusiivlepingu

PK Cables teatas Helsingi börsile, et lepingu kohaselt tarnib PK Cabels Scaniale kõik firma veokites ja bussides kasutatavad kaablisüsteemid. Leping jõustub uuest aastast ja tõstab firma aastakäibe üle 100 mln marga. PK Cables teatas ühtlasi, et avab Hollandis uue koostetehase, et parandada veoki- ja bussitööstuse teenindamist Euroopas.

Uudis viis PK Cablesi aktsia Helsingi börsil järsule tõusule. Aktsia ostuhind tõusis ennelõunal enam kui 17 protsenti 19,60 euroni, misjärel langes veidi, 19,4 euroni.

Tallinna börsi lisanimekirjas kaubeldavale Harju Elektrile kuulub 10% PK Cables aktsiatest, mille väärtus on ligi 156 miljonit krooni. Harju Elektri aktsia hind tõusis reedel Tallinna börsil veidi üle ühe protsendi, 91 kroonini ehk ettevõtte turuväärtus on 163,8 mln krooni. Harju Elektri aktsiaga sooritatud kaheksa tehingu kogukäive oli 592 000 krooni. Viimati kaubeldi aktsiaga börsil 29. septembril.

Autor: ÄP

Hetkel kuum