ÄP fototoimetus • 10. oktoober 1999 kell 22:00

Põhjala riikidele ühine postiteenistus

Esimene samm selles suunas astutakse aastavahetusel, mil käivitub hiigelprojekt Pan Nordic Logistics, PNL. Soome Posti direktor Asko Saviaho leiab, et enne suuremate plaanide tegemist tulekski kõigepealt vaadata, kuidas õnnestub koostöö PNLi raames.

Tema sõnul on Põhjala postifirmade vahel väga suured erinevused. Mõned tegelevad pakkide edasitoimetamisega, teised mitte. Soomes käib üle 90% ajakirjade levitamisest posti kaudu, samas kui Norra Post sellega üldse ei tegele. Ka probleemid Telia ja Telenori ühendamisel kinnitavad, et üksmeelele on raske jõuda.

Samas Saviaho Euroopa firmades mingit ähvardavat ohtu ei näe. «Tulevikus valitseb turgu tõenäoliselt mingi suur rahvusvaheline kett, kuid kindlasti on ruumi ka väikestele spetsialiseerunud ettevõtetele,» usub Saviaho.

Vt. ka Rivaalid konkutentsitult suuremad

Autor: ÄP

Hetkel kuum