• Jaga lugu:

  Arvutifirmad tolliga hädas

  Firma OPR Konsultatsioonide juhataja Heiki Tulk sai tolliametist eelmisel nädalal teada, et firma imporditavad arvutite kettaseadmed pole tolliameti kehtestatud hinnapiirides. Deklarantfirma juhi sõnul sai firma kettaseadmed kätte hinnaga 163 krooni tükk, tolliamet on aga vastava kauba orienteeruvaks miinimumhinnaks seadnud 449 krooni.
  Tolliameti etteseatud hinnast odavam kaup satub tõsisema tollikontrolli objektiks. Firmal lubati arvutite kettaseadmed deklareeritud hinnaga riiki tuua alles pärast maksekorralduse esitamist, mis tõestas hankijale tasumist, ja edasimüügi arvete esitamist Eestis.
  «Laias laastus pole tolliameti kasutatavate hindade puhul tegemist hulgihindadega, vahe tegelikkusega võib olla paarikordne,» kommenteeris ASi MicroLink juhatuse esimees Allan Martinson.
  Lõuna-Eesti suurima arvutitootja ASi Ordi juhatuse esimees Sulev Sisask väitis, et tolliamet pole infotehnoloogia valdkonna toodetega kursis. «Jahule on lihtne määrata mingi reaalne miinimumhind,» sõnas ta. «Kaupade nomenklatuuris sisend-väljundseadme nime all on aga asjad alates mõnest dollarist kuni mõnesaja dollarini.»
  Sisask leidis, et kui Eestis kaupa mitteametlikult maha ei müüda, pole mingit mõtet sisseveo puhul kauba hinda kunstlikult alandada.
  Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et tollis jälgitav orienteeruv kauba hind arvutatakse teatud perioodi keskmiste deklareeritud hindade järgi. Ta väitis, et tolliamet pole sügisel teravdanud tähelepanu arvutiosade maaletoojate suhtes.
  Samas pidas Udu vajalikuks kaupade nomenklatuuri täiustamist arvutikaupade osas, et iga toode saaks oma kindla koodi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.