• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Arvutifirmad tolliga hädas

  Firma OPR Konsultatsioonide juhataja Heiki Tulk sai tolliametist eelmisel nädalal teada, et firma imporditavad arvutite kettaseadmed pole tolliameti kehtestatud hinnapiirides. Deklarantfirma juhi sõnul sai firma kettaseadmed kätte hinnaga 163 krooni tükk, tolliamet on aga vastava kauba orienteeruvaks miinimumhinnaks seadnud 449 krooni.
  Tolliameti etteseatud hinnast odavam kaup satub tõsisema tollikontrolli objektiks. Firmal lubati arvutite kettaseadmed deklareeritud hinnaga riiki tuua alles pärast maksekorralduse esitamist, mis tõestas hankijale tasumist, ja edasimüügi arvete esitamist Eestis.
  «Laias laastus pole tolliameti kasutatavate hindade puhul tegemist hulgihindadega, vahe tegelikkusega võib olla paarikordne,» kommenteeris ASi MicroLink juhatuse esimees Allan Martinson.
  Lõuna-Eesti suurima arvutitootja ASi Ordi juhatuse esimees Sulev Sisask väitis, et tolliamet pole infotehnoloogia valdkonna toodetega kursis. «Jahule on lihtne määrata mingi reaalne miinimumhind,» sõnas ta. «Kaupade nomenklatuuris sisend-väljundseadme nime all on aga asjad alates mõnest dollarist kuni mõnesaja dollarini.»
  Sisask leidis, et kui Eestis kaupa mitteametlikult maha ei müüda, pole mingit mõtet sisseveo puhul kauba hinda kunstlikult alandada.
  Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et tollis jälgitav orienteeruv kauba hind arvutatakse teatud perioodi keskmiste deklareeritud hindade järgi. Ta väitis, et tolliamet pole sügisel teravdanud tähelepanu arvutiosade maaletoojate suhtes.
  Samas pidas Udu vajalikuks kaupade nomenklatuuri täiustamist arvutikaupade osas, et iga toode saaks oma kindla koodi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Soome analüüs: koroonatoetus tõstis kahjumlikke firmasid plussi
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.
Koroonatoetused tõid mõned kahjumlikud ettevõtted tagasi kasumisse, kuid aeglustasid majanduse moderniseerumist, võtab Kauppalehti kokku Soome Majandusuuringute Instituudi ehk Etla uuringu tulemused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.