14. oktoober 1999 kell 22:00

Kapitaliliising viieks aastaks

Liisingu kui rahastamisvõimaluse populaarsus on viimaste aastate jooksul kiiresti kasvanud. Seetõttu töötavad liisingufirmad koos vara müüjate ja teiste koostööpartneritega pidevalt välja uusi võimalusi, et pakkuda klientidele veelgi paindlikumaid lahendusi. Üheks uuemaks neist on võimalus soetada sõiduauto või kaubik viieaastase kapitalirendi lepinguga.

Eeskätt on selle uuenduse taga ühelt poolt klientide nõudlus, teiselt poolt Eesti praegune stabiilne majanduskeskkond ning kindluse kasv antud varagrupi suhtes.

Üldjuhul on kapitalirendi vahendusel sõiduautode soetajateks eraisikud, kes soovivad vara kasutada pikaajaliselt ning saada liisinglepingu lõppedes vara omanikuks. Liisingperioodi pikenemine vähendab oluliselt kuumaksete suurust, mis omakorda võimaldab saada uue sõiduki oma valdusesse varem, kui algselt kavandatud. Konkreetsed tingimused, mille alusel leping sõlmitakse, sõltuvad liisitava vara likviidsusest, taotleja finantsseisust ning olukorrast krediiditurul. Täpsemat teavet liisingu tingimuste ja vormistamise kohta saab lisaks liisingfirmadele ka automüügisalongidest.

Vt. ka Hansa Liising Eesti kapitalirendi üldtingimused

Autor: Ando Uus

Hetkel kuum