• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsidel langusmeeleolu

  Samal ajal kui Eestis oli investorite kogu tähelepanu pööratud pankade septembrilõpu bilansside avaldamisele, liikusid muu maailma turud Greenspani hoiatava sõnavõtu ja reede õhtul avaldatud USA üllatavalt suure tootjahindade tõusu teate mõjul järsult allamäge.
  Maailma suuremad börsid tegid Ühendriikide sündmuste mõjul läbi märkimisväärse languse. NYSE kukkus 2,6%, RTS indeks põrus 5,2%, meie põhjanaabrite Soome ja Rootsi börsid vastavalt -2,78% ja -1,54%, Lääne-Euroopa suuremad börsid langesid 1,3--2,4%.
  Tallinna börsi päästis reedel kukkumisest varajane sulgemine ja turuosaliste tähelepanu hõivanud pankade kuutulemused. ÄP indeks tegi keskpärase 16,66 miljoni kroonise käibe juures 0,39protsendise tõusu ja sulgus 289,13 punktil.
  Hoolimata börsi korralikust käibest ei saa reedest kauplemist siiski väga elavaks nimetada. Korraliku mahu saavutasid vaid Hansapanga (64% börsisüsteemi kogukäibest) ja Norma (20%) aktsia.
  Pankade reede keskpäeval avaldatud septembri majandustulemuste poolest pakkus ehk kõige suurema üllatuse Hansapank, mille kuukasum oli tavapärase 40--45 miljoni asemel vaid 22,2 mln kr. Ühispank ja Optiva jätkasid endises hoos -- kasumid vastavalt 9,6 mln ja 0,6 mln kr.
  Hansapanga kasum jäi selgelt alla ootuste. Hansapanga finantsdirektor Erkki Raasuke põhjendas nõrka tulemust varade puhastamisega ehk siis halbade laenude mahakandmisega. Ka erinevad analüütikud ei pannud Hansapanga nõrgale kasumile suurt rõhku. Positiivsena märgiti pigem laenuportfelli kasvu ja seda kõigi pankade juures.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Laulja Lauri Liiv: loodan, et enam kunagi ei pea suvaliselt valitud korteriomanikud kohtus kogu maja eest vastutama
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.
Laulja Lauri Liiv kommenteeris Äripäeva Korteriühistute erilehes oma 2016. aastal saavutatud kohtuvõitu, kus ta seljatas temalt üle 100 000 euro korteriühistu laenu nõudnud suurpanga.