• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilp sai Daiwa afääris süüdistuse

  Kilpi süüdistatakse pangajärelevalvele ebaõigete andmete esitamises. Veel on politseil samas asjas kavas lähiajal süüdistus esitada Hoiupanga endistele juhtidele Olari Taalile ja Priit Hallerile ning panga ekspearaamatupidajale Juta Maarile.
  Uurija Tanel Samuel kinnitas, et kriminaalasja seisukohalt pole mingit tähtsust, kellele süüdistus esimesena esitada. «See ei tähenda, et Kilp oleks teistest rohkem süüdi,» väitis Samuel.
  Kilbile esitatud süüdistuse eest näeb kriminaalkoodeks ette rahatrahvi, teataval ametikohal töötamise õiguse mõneks ajaks äravõtmise või vabadusekaotuse kuni üks aasta. Uurimise käigus võib süüdistus karmistuda.
  Kilbi sõnul käsitleb süüdistus nelja rida ühest Hoiupanga ja keskpanga vahelisest kirjast, mida tal endal pole. Ta lisas, et kui uurimine edasi jõuab, saab ta täpsemaid kommentaare anda.
  «Ega see kõik mulle rõõmu ei tee, pigem toob pisara silma,» ütles Kilp. «Eestis pole mul võimalik enam nii head karjääri teha.»
  Daiwa afääri eeluurimise tähtaega pikendati 13. oktoobril kuu aja võrra. Kohtusse peaks kriminaalasi jõudma siiski selle aasta jooksul.
  Kilp, Taal, Haller ja Maar lõid 1997. aastal koos praeguse rahandusministeeriumi nõuniku Heino Viigi ja tollase panga juristi Marcel Vichmanniga Hoiupanga Töötajate ASi (HTAS), mis võttis Jaapani Daiwa pangalt 219 miljonit krooni laenu 1,5 miljoni Hoiupanga aktsiate ostmiseks.
  Laenu garanteeris Hoiupank, kuid panga juhid sellest panga omanikke ja keskpanka ei teavitanud.
  Hoiupanga Töötajate AS ei suutnud 1997. aastal toimunud börsikrahhi tõttu laenu tagastada ja kaotas kogu tehingutesse paigutatud raha. Firma oli lisaks omalt poolt paigutanud aktsiatesse 126 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja: kogu sektor kukkus suurelt
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.
Masina- ja metallitööstuse TOPi võitja, laevade remondi ja ümberehitusega tegeleva SRC Groupi juht Hannes Lilp ütles, et kuigi kogu sektor kukkus eelmisel aastal pandeemia tõttu suurelt, suutis ettevõte tänu pikaajalisele strateegiale häid tulemusi teha.