• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pettunud investorid müüvad Normat

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile äärmiselt loiuks. Ükski vähestest kauplemishuvi leidnud aktsiatest päeva plusspoolel lõpetada ei suutnud.
  Kõige enam tähelepanu jagus taas Norma aktsiale, mille hind langes 3,68 miljoni kroonise päevakäibe juures 7,8%, 29,4 kroonile. Norma aktsia andis ligi poole börsisüsteemi eilsest kauplemismahust.
  Norma aktsia ootamatult suurt müügihuvi keegi õieti põhjendada pole osanud. Cresco Väärtpaberite maakler Tõnu Vanajuur ütles BNSile, et Norma puhul on investorid lootusetult tüdinenud lubadustest, mida neile kogu aeg pakutakse.
  Siit edasi minnes on üks võimalikke seletusi tekkinud müügisurvele, et spekulatiivsed investorid, kes mängisid Norma aktsiate Autolivile müümise positiivsele mõjule, on nüüd, kus sündmus läbi ja sellest johtuv positiivne mõju aktsia hinnale enam kui kaheldav, üksteise võidu aktsiat müümas.
  Eile tehti Norma aktsiaga börsil 64 tehingut, millest suurem osa tehti standardsete 2000aktsiaste pakkidena.
  Esimese börsiettevõttena avaldas eile III kvartali konsolideeritud majandustulemused Hansapank. Tähelepanuväärne, et esimesena suutis konsolideeritud tulemused kokku panna üks börsi kahest suuremast ettevõttest. Enamik väiksemaid tegijaid, kellel see protsess peaks ometi vähem aega võtma, pole isegi veel konsolideerimata tulemustega maha saanud. Siin on ainult üks loogiline seletus -- ettevõtted, kelle arvepidamine on korras, saavad aruannetega kiiremini hakkama. Ja korras arvepidamine näitab tegelikult ka kogu ettevõtte kvaliteeti.
  Hansapanga tulemustega oli enamik neid kommenteerinud analüütikutest üksmeelselt rahulolevad. Kuna midagi väga üllatavat tulemustes polnud, oli turu reaktsioon teatele rahulik ja Hansapanga aktsia hind isegi langes õhtuks 0,65%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.