• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pettunud investorid müüvad Normat

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile äärmiselt loiuks. Ükski vähestest kauplemishuvi leidnud aktsiatest päeva plusspoolel lõpetada ei suutnud.
  Kõige enam tähelepanu jagus taas Norma aktsiale, mille hind langes 3,68 miljoni kroonise päevakäibe juures 7,8%, 29,4 kroonile. Norma aktsia andis ligi poole börsisüsteemi eilsest kauplemismahust.
  Norma aktsia ootamatult suurt müügihuvi keegi õieti põhjendada pole osanud. Cresco Väärtpaberite maakler Tõnu Vanajuur ütles BNSile, et Norma puhul on investorid lootusetult tüdinenud lubadustest, mida neile kogu aeg pakutakse.
  Siit edasi minnes on üks võimalikke seletusi tekkinud müügisurvele, et spekulatiivsed investorid, kes mängisid Norma aktsiate Autolivile müümise positiivsele mõjule, on nüüd, kus sündmus läbi ja sellest johtuv positiivne mõju aktsia hinnale enam kui kaheldav, üksteise võidu aktsiat müümas.
  Eile tehti Norma aktsiaga börsil 64 tehingut, millest suurem osa tehti standardsete 2000aktsiaste pakkidena.
  Esimese börsiettevõttena avaldas eile III kvartali konsolideeritud majandustulemused Hansapank. Tähelepanuväärne, et esimesena suutis konsolideeritud tulemused kokku panna üks börsi kahest suuremast ettevõttest. Enamik väiksemaid tegijaid, kellel see protsess peaks ometi vähem aega võtma, pole isegi veel konsolideerimata tulemustega maha saanud. Siin on ainult üks loogiline seletus -- ettevõtted, kelle arvepidamine on korras, saavad aruannetega kiiremini hakkama. Ja korras arvepidamine näitab tegelikult ka kogu ettevõtte kvaliteeti.
  Hansapanga tulemustega oli enamik neid kommenteerinud analüütikutest üksmeelselt rahulolevad. Kuna midagi väga üllatavat tulemustes polnud, oli turu reaktsioon teatele rahulik ja Hansapanga aktsia hind isegi langes õhtuks 0,65%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.