• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pikad jalad, nahk ja kõrged kontsad

  - Allen Jones on inglise popkunsti rajaja, keda tuntakse kogu maailmas kui ühte selle sajandi sügavamat seksi ja loovuse müsteeriumi ühendajat. Eestis on Jonesi tööd esimest korda, näituse ühe kuraatori Silja Kala sõnul ei ole nimeka kunstniku teoseid veel Ida-Euroopas eksponeeritud.
  Kuigi põhjanaabrite juures Soomes olid väljas ka Jonesi maalid, ei toodud neid siiski kõrgete kindlustushindade tõttu Eestisse. Soomes maksid näiteks Jonesi maalid 500 000 marka ehk 1,3 mln krooni tükk. Hoolimata kõrgetest hindadest ei jäänud Jonesi kõik tööd Soomes sugugi seisma ning ära müüdi neist päris mitu. Kala lisab, et kui see projekt Vaal galeriis õnneks läheb, võib tulevikus kaaluda võimalust tuua Tallinna ka Jonesi kallid ja haruldased maalid.
  Hetkel on Vaalas 34 Jonesi tööd ning need on kunstnik spetsiaalselt galerii jaoks välja valinud, sest enne näituse siiajõudmist käis kunstnik ise Tallinnas kohapealsete oludega tutvumas. Kõik näitusel väljapandud tööd on müügiks, kõige kallim Jonesi teos maksab Tallinnas 36 000 krooni.
  Kala on veendunud, et kindlasti leidub Jonesi töödele Eestis ostjaid, sest väga paljud eesti kunstnikud on maailmanimega meistrist vaimustatud. Oli ju Jones just see kunstnik, kelle teostest said 1960ndatel inspiratsiooni ja ainest väga paljud eestlased. Samas on naised ja lõpmatult pikad jalad alati ilusad ja meeliergutavad ning just seda Jones Vaal galeriis pakubki.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.