• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Majandusminister viis Eesti ettevõtjad Ida-Saksamaale

  Mihkel Pärnoja sõnul kauplevad Eesti ettevõtjad praegu põhiliselt Põhja-Saksamaa liidumaade ettevõtjatega. «Eesmärk on hoogustada koostöökontaktide loomist ka suhteliselt arenenud Saksimaa tööstuspiirkonnas,» põhjendas Pärnoja. Temaga ühel ajal Saksamaal olnud ASi Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk ja ASi Eesti Põlevkivi juhatuse esimees Mati Jostov külastasid Leipzigi-lähedasi elektritootmisettevõtteid ja kaevandusi, kus üks osanik on Narva elektrijaamade võimalik erastaja NRG Energy. «Meid huvitas NRG tegevus nende kaasomandis olevais Ida-Saksamaa energeetikaettevõtetes,» rääkis majandusministri nõunik Andres Pajuste. «Samuti huvitas meid Saksamaa kogemus energiasüsteemide avamisel ja Ida-Saksamaa energiasüsteemi erastamisel.»
  Kolme tööstussektorit hõlmava visiidi peaeesmärgiks pidas majandusminister eelmisel kolmapäeval avatud Leipzigi ehitusmessi, kus Eesti riigistendil tutvustasid oma toodangut palk-, moodulmajade, väärispuidust treppide ning akende-uste tootjad. Enne messi tutvusid Eesti ettevõtjad Saksimaa elektroonika- ja masinaehitustööstusega.
  Leipzigi messil osalenud ASi Pioneer juhatuse esimees Aleksander Kuzin ütles, et Pioneer kavatseb pärast tutvuse loomist Saksimaa metallitoodete tehasega SYSMA saata tehasesse konkreetsed pakkumised. Kuzini sõnul tasuks Saksamaale kogemusi omandama saata osa Pioneeri töötajaid.
  Tartu elektroonikaettevõtte ASi Tarkon peadirektor Toomas Noorem nägi koostöövõimalusi Carl Zeissi Jenas asuva optikaettevõttega.
  Eksport Saksamaale moodustab Eesti ekspordist praegu umbes kuus protsenti. Sellest puidu osakaal on kolmandik, populaarseim ekspordiartikkel on palkmaja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.