25. oktoober 1999 kell 22:00

Mart Laar ehib end võõraste sulgedega

Peaminister Mart Laar on saanud ajalooalase hariduse nõukogude ajal ja see on paraku oma jälje jätnud. Laari viienda klassi ajalooõpik on kirjutatud «heade» nõukogude traditsioonide kohaselt: Laar kui võimulolija vaikib maha faktid, mis võiksid tema osa Eesti taasiseseisvumisel pisendada -- ta ei maini Arnold Rüütli, Edgar Savisaare ega Vaino Väljase nime. Vähe sellest, peaminister väidab suisa valet. Peatükis «Eesti riigi taasülesehitamine» kirjutab Laar rahareformi ja krooni kasutuselevõtmise oma esimese valitsuse teeneks. Laari mälu vajab värskendamist: reformikomitee hakkas tööle Savisaare valitsuse ajal, kroon tuli juunis 1992, mil peaminister oli Tiit Vähi. Laari valitsus astus ametisse 21. oktoobril 1992.

Hetkel kuum