• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aivar Leismannil lasub kahtlus suurriisumises

  Bekkeri sadama pankrotihalduri ametist vabastatud 32aastase Aivar Leismanni vastu esitas kohtusse hagi sadama praegune pankrotihaldur Ly Müürsoo. Leismann on tekitanud sadama omanikule, ASile Balti Baas 1,39 miljonit krooni kahju, leidis Müürsoo hagiavalduses.
  Leismann jättis väljamakstud töötasudelt maksmata tulumaksu, raiskas sadama raha perekonna sõidutamisele Londonisse ja rentis pankrotihaldurina kolme tema firmale kuulunud autot.
  Leismanni töötasuks Bekkeri sadama pankrotihaldurina määrati eelmise aasta jaanuaris 20 000 krooni kuus, millelt ta ei pidanud kinni tulumaksu. Aasta jooksul sai Eesti üks enim koormatud pankrotihaldureid sadamast töötasu 218 000 krooni, maksmata tulumaks on 56 700 krooni.
  Ly Müürsoo sõnul on vähem tulumaksu kinni peetud ka pankrotitoimkonna liikmete 6300kroonisest kuutasust.
  Leismann tasus oma abilisele Kristi Poogenile pankrotimenetluse kulude arvel 10 000 krooni kuus. Pankrotiseadus näeb ette, et pankrotihaldur tasub seda oma töötasust.
  Pankrotimenetluse kuludest on Leismann tasunud oma õigusbüroole OÜ Õigusbüroo Artig ligi pool miljonit krooni menetluse teenindamise eest. Õigusbüroo esitas arveid suhtlemise eest ja läbirääkimiste kohta võlausaldajatega, samuti üldkoosoleku korraldamise eest. «See kõik oli halduri põhitöö, mille eest talle makstakse kuupalka,» lausus Ly Müürsoo.
  Leismann on pankrotimenetluse kuludest maksnud Müürsoo sõnul alusetult ligi pool miljonit krooni audiitorbüroole Loreen raamatupidamise korraldamise ja konsultatsioonide eest, kes tegi dubleerivat tööd Bekkeri sadama raamatupidajaga. Loreen asub firma registreerimiskoha järgi samal aadressil kui Leismanni õigusbüroo.
  Eelmise aasta mais käisid koos Leismanni ja vandeadvokaat Rein Niitsooga Londonis Bekkeri sadama raha eest ka nende naised ja lapsed. Seitsme inimese reisikulud olid 46 000 krooni.
  Leismanni väitel oli tegemist ametireisiga, ehkki päevaraha ta välja ei võtnud. «Kui reisiraha avastasin, maksti osa Leismanni ja Niitsoo pereliikmetele kulutatud rahast sularahas kassasse, aga mitte kõik,» rääkis Ly Müürsoo.
  Hagi järgi on kulutatud üle 220 000 krooni alusetult transpordi peale. Leismann sõlmis samal päeval, kui ta sadama pankrotihalduriks määrati, oma õigusbürooga lepingu, millega võttis rendile kolm oma firmale kuuluvat sõiduautot. Kinni on makstud auto hooldus ja remont, kindlustusmakseid, parkimistasu ja kütusekulu.
  Bekkeri sadama ühe võlausaldaja, Tallinna juriidiliste isikute maksuameti juht Aivar Sool kuulus Leismanni ajal pankrotitoimkonda maksuameti 4 miljoni kroonise nõude esindajana. Tema sõnul ei olnud toimkonnal Leismannile mingeid etteheiteid.
  Pigem on tegemist Bekkeri sadama kahe mõjuka võlausaldaja, Vene naftafirma Orenburgneft ja naftaärimehe Endel Siffi omavahelise arveteklaarimisega, leidis Sool.
  Aivar Leismann ütles eile, et midagi uut selles hagis võrreldes aasta alguses esitatud süüdistustega ei ole. «Lootsin, et see asi on maha vaibunud, eks ma olen kahe huvigrupi vahel küllalt juba olnud,» lausus Leismann.
  Pankrotihaldur Tiina Miti sõnul on tihti raske määratleda, mis on täpselt pankrotimenetluse kulu, sest pankrotiseaduses pole seda üheselt kirjas. «Praegu on targem leppida kõigis kulutustes kokku pankrotitoimkonnaga,» lausus ta.
  Aivar Leismann vabastati Bekkeri sadama pankrotihalduri ametist käesoleva aasta jaanuaris. Ta on olnud ASi Tartu Piim, ASi LMRA, OÜ Fred, ASi AF Pärnu ja TÜ Hiiumaa Piim pankrotihaldur. Praegu on Leismann koos Arno Mägiga ASi Ookean pankrotihaldur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
McDonald's müüs oma Venemaa söögikohad maha
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
McDonald's müüs oma söögikohad Venemaal kohalikule frantsiisivõtjale, lõpetades kiirtoiduketi üle kolme aastakümne kestnud tegevuse selles riigis.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.