• Jaga lugu:

  Aivar Leismannil lasub kahtlus suurriisumises

  Bekkeri sadama pankrotihalduri ametist vabastatud 32aastase Aivar Leismanni vastu esitas kohtusse hagi sadama praegune pankrotihaldur Ly Müürsoo. Leismann on tekitanud sadama omanikule, ASile Balti Baas 1,39 miljonit krooni kahju, leidis Müürsoo hagiavalduses.
  Leismann jättis väljamakstud töötasudelt maksmata tulumaksu, raiskas sadama raha perekonna sõidutamisele Londonisse ja rentis pankrotihaldurina kolme tema firmale kuulunud autot.
  Leismanni töötasuks Bekkeri sadama pankrotihaldurina määrati eelmise aasta jaanuaris 20 000 krooni kuus, millelt ta ei pidanud kinni tulumaksu. Aasta jooksul sai Eesti üks enim koormatud pankrotihaldureid sadamast töötasu 218 000 krooni, maksmata tulumaks on 56 700 krooni.
  Ly Müürsoo sõnul on vähem tulumaksu kinni peetud ka pankrotitoimkonna liikmete 6300kroonisest kuutasust.
  Leismann tasus oma abilisele Kristi Poogenile pankrotimenetluse kulude arvel 10 000 krooni kuus. Pankrotiseadus näeb ette, et pankrotihaldur tasub seda oma töötasust.
  Pankrotimenetluse kuludest on Leismann tasunud oma õigusbüroole OÜ Õigusbüroo Artig ligi pool miljonit krooni menetluse teenindamise eest. Õigusbüroo esitas arveid suhtlemise eest ja läbirääkimiste kohta võlausaldajatega, samuti üldkoosoleku korraldamise eest. «See kõik oli halduri põhitöö, mille eest talle makstakse kuupalka,» lausus Ly Müürsoo.
  Leismann on pankrotimenetluse kuludest maksnud Müürsoo sõnul alusetult ligi pool miljonit krooni audiitorbüroole Loreen raamatupidamise korraldamise ja konsultatsioonide eest, kes tegi dubleerivat tööd Bekkeri sadama raamatupidajaga. Loreen asub firma registreerimiskoha järgi samal aadressil kui Leismanni õigusbüroo.
  Eelmise aasta mais käisid koos Leismanni ja vandeadvokaat Rein Niitsooga Londonis Bekkeri sadama raha eest ka nende naised ja lapsed. Seitsme inimese reisikulud olid 46 000 krooni.
  Leismanni väitel oli tegemist ametireisiga, ehkki päevaraha ta välja ei võtnud. «Kui reisiraha avastasin, maksti osa Leismanni ja Niitsoo pereliikmetele kulutatud rahast sularahas kassasse, aga mitte kõik,» rääkis Ly Müürsoo.
  Hagi järgi on kulutatud üle 220 000 krooni alusetult transpordi peale. Leismann sõlmis samal päeval, kui ta sadama pankrotihalduriks määrati, oma õigusbürooga lepingu, millega võttis rendile kolm oma firmale kuuluvat sõiduautot. Kinni on makstud auto hooldus ja remont, kindlustusmakseid, parkimistasu ja kütusekulu.
  Bekkeri sadama ühe võlausaldaja, Tallinna juriidiliste isikute maksuameti juht Aivar Sool kuulus Leismanni ajal pankrotitoimkonda maksuameti 4 miljoni kroonise nõude esindajana. Tema sõnul ei olnud toimkonnal Leismannile mingeid etteheiteid.
  Pigem on tegemist Bekkeri sadama kahe mõjuka võlausaldaja, Vene naftafirma Orenburgneft ja naftaärimehe Endel Siffi omavahelise arveteklaarimisega, leidis Sool.
  Aivar Leismann ütles eile, et midagi uut selles hagis võrreldes aasta alguses esitatud süüdistustega ei ole. «Lootsin, et see asi on maha vaibunud, eks ma olen kahe huvigrupi vahel küllalt juba olnud,» lausus Leismann.
  Pankrotihaldur Tiina Miti sõnul on tihti raske määratleda, mis on täpselt pankrotimenetluse kulu, sest pankrotiseaduses pole seda üheselt kirjas. «Praegu on targem leppida kõigis kulutustes kokku pankrotitoimkonnaga,» lausus ta.
  Aivar Leismann vabastati Bekkeri sadama pankrotihalduri ametist käesoleva aasta jaanuaris. Ta on olnud ASi Tartu Piim, ASi LMRA, OÜ Fred, ASi AF Pärnu ja TÜ Hiiumaa Piim pankrotihaldur. Praegu on Leismann koos Arno Mägiga ASi Ookean pankrotihaldur.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.