Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vajad abi, vajuta nupule

  Paanika- ehk häirenupp on asendamatu juhtudel, kus ohtlik olukord või -külaline nõuavad kiiret ja märkamatut abikutsumist. Riskialtimad töökohad on siin sekretäriruum, kassa, raamatupidamine.
  Hädaabinupule reageerimise teenust on soovinud needki ettevõtjad, kellel puudub raha mehitatud valveteenuse ostmiseks. Siia kuuluvad laoplatside valvurite ja dispet?erite tööandjad.
  Varastest, röövlitest ja väljapressijatest turvafirmasse teatamise kõrval sobib paanikanupp endise abikaasa jõhkra külaskäigu puhulgi. Põhiliselt vanemad inimesed huvituvad nupu kasutamisest tervisehädade korral -- turvafirma patrullekipaazhidel on ka esmaabivahendid.
  Paanikanuppu saab rakendada kõikjal, kus on paigaldatud tehnilise valve (häire)süsteem, mille signaalid jõuavad turvafirma juhtimiskeskusse. Lihtsamalt öeldes on paanika- või häirenupp valvesüsteemi üks komponente.
  Paanikanuppe on kaht liiki, statsionaarseid ja kaasaskantavaid. Esimesed paigaldatakse käepärasesse kohta, kus nuppu on võimalik vajutada märkamatult, otsimata. Eramusse on optimaalne paigaldada kaks statsionaarset hädaabinuppu, korterisse üks.
  Kahe statsionaarse nupu kõrval võiks eramuomanikul olla ka kaasaskantav, mille optimaalne tegevusraadius 30--60 meetrit. See annaks võimaluse ohust teatada, kui kodu lähedale jõudes märgatakse oma majas või selle ümbruses kahtlast liikumist. Kaasaskantavate ehk distantshäirenuppude tegevusraadius ulatub ühe kilomeetrini.
  Nuppu tuleks vajutada ohu ilmnemisel, ennetavalt. Asjatu on ekipaazhi kutsumine 10--15 minutit hiljem.
  Nupud on nii töökindlad, et neid kogemata põlvega või näpuga vastu minnes pole võimalik aktiveerida.
  Reeglina tekitab nupulevajutus nn vaikse häire. Põhimõtteliselt saab nupuga ka sireenid hüüdma panna, see võib aga kurjategija ebasoovitavas suunas tegutsema kihutada.
  Paanikanupu paigaldamise sooviga on otstarbekas pöörduda valveteenust osutava turvafirma poole. Nupulevajutusele reageerimise tasu võib olla juba arvestatud teenuse hinna sisse, mõned firmad võivad võtta ka eraldi tasu.
  Kuna paanikanupp ühildub kõigi kvaliteetsete valvesüsteemidega, on teda alati võimalik neile juurde lisada.
  Statsionaarse paanikanupu hind on umbes 100 krooni, kaasaskantavate hinnavahemik ulatub 1000--3000 kroonini.
  Autor: Toomas Tõnisson
 • Hetkel kuum
Enn Listra: vanasse jõkke astuda ei saa. Ega tohi
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Oleme jõudnud hetke, kus kunagine häda ja viletsus on meelest läinud ning näeme üha enam kiusatust sekkuda vabasse avatud turgu, kirjutab TalTechi majandusteaduskonna dekaan Enn Listra Äripäeva essees.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Tähelepanu Lätis liigeldes: naaberriik paneb püsti keskmise kiiruse kaamerad
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.
Läti paneb parasjagu püsti esimesi keskmise kiiruse kaameraid, mis hakkavad trahve tegema märtsis, kirjutas Läti rahvusringhääling.

Olulisemad uudised

Selgusid Eesti parimad iduettevõtted ja asutajad
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.
Täna õhtul selgusid Eesti Startup Auhindade saajad, kes on möödunud aasta maailmamuutvad ja edukad iduettevõtted, investorid ning Eesti idusektori arengusse panustanud tegijad, teatasid LIFT99 ja Eesti Asutajate Selts.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.