Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuidas muuta toll efektiivselt ja kiiresti toimivaks?

  Mida peaks tegema, teavad kõige paremini härrasmehed, kes seda teevad. Kaugelt on küll hea õpetada, aga minu üks nõuanne on mitte segada tolliülemusi. Minu teada, mis puudutab arvutisüsteemi, siis kaaluti vahepeal, kas lükata rakendamist veel kuu edasi. Minu arvamus oli, et mitte. Kõige hullem aastalõpusegadus on veel ees. Tõepoolest, asi ei ole hästi, aga praegu ei tohi püssi põõsasse visata.
  Tolli kui niisugust ära erastada ei saa, kui me tahame ELi minna, siis seal ei tunta ühtegi riiki, kus toll oleks erastatud. Aga on terve hulk toiminguid, mida ka uues tolliseaduse maailmas pannakse deklarantidele või tollimaakleritele. See suund on õige, aga on veel tükk maad minna.
  Meil ei ole selliseid kiirestiriknevaid kaupu ja muudatused tolliseaduses puudutavad eelkõige toiduainetetootjaid. Meie eksport on seni sujunud hästi, ja ei ole olnud kunagi mingeid probleeme tolliga. Vähemalt minuni ei ole küll mingeid signaale jõudnud. Võib-olla on selles viga, et me oleme ausalt toimetanud.
  Need kes Venemaale oma kaupa toimetasid ja tegid igasuguseid ümbermüüke jne need kannatavad, meie ei ole selliseid asju kasutanud.
  Valitsusliit on näidanud oma võimekust raskete ja revolutsiooniliste otsuste tegemisel. Kui me oleme sellise olukorrani jõudnud ja kui enam niipidi ei saa, siis tuleb kuidagi teisiti teha. Ju tuleb teha jälle raskeid ja revolutsioonilisi otsuseid.
  Tolli erastamine või konkureeriva erastruktuuri loomine oleks kindlasti üks sellistest otsustest . Kui riik ei ole hakkama saanud, tuleb kuidagi teisiti seda asja teha. Teine võimalus on kogu see tolli ülesehtitus ja juhtkond üle vaadata.
  Tolliseaduse muutmise seadusest on küll midagi välja unustatud, mis puudutab Eesti toodete eksporti tax-free tsooni. See segab meie tööd oluliselt. Kui me enne kasutasime kahte vahendusfirmat , kus me viisime ainult ühe korra oma kauba tolli avalikku lattu ja sellega meie kui tootja mure lõppes. Seaduses võiks olla klausel sees, «v.a. ekspordiootele suunatud tooted laevadele õhuliinidele ja saatkondadesse».
  Aga tehti ikka nii, et tootjale kott pähe, ja alles siis hakkame vaatama, kuidas ta rabelema hakkab. Mind jätab täiesti külmaks kui tõmmatakse kott pähe neile, kes teadlikult ?likerdavad. Meil ei ole neid skeeme kunagi vaja läinud.
  Kuna uue arvutisüsteemi rakendamist teavitati paar päeva ette, siis Remedia on proovinud vältida neil päevadel tolliga toimetamist. Kui oleks meil nüüd olnud eksport, olnuks katastroof. Oleme koostööpartneritel palunud tellimused edasi lükata. Aga see ei ole muidugi lahendus.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Vene naftatoodetele pakutakse 100dollarist hinnalage
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.
Ühes Euroopa impordikeeluga soovib läänemaailm kehtestada Vene naftatoodetele hinnalae, Euroopa Liit kaldub võrdlemisi kõrge hinnalae ehk 100 dollari suunas diislikütuse barreli eest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.