ÄP fototoimetus • 2. november 1999 kell 22:00

Quantumi kõvaketas põrutuskindlam

Tuntud kõvakettatootja Quantumi uued kõvakettad katkestavad kirjutamise, kui neid põrutada. Sel ajal kirjutatakse vahemällu ja kui arvuti enam ei rappu, kantakse info andmekandjale.

Kui seadet kirjutamise ajal togida, siis ilma põrutuskaitseta «loobiks» vibreeriv kirjutuspea info andmekandjale laiali ja seda poleks võimalik enam välja lugeda. Võrreldes varasematega on uuel kõvakettal täiustatud lugemispea, mis suudab nüüd kirjutada ühele ruuttollile andmekandjale rohkem kui varem. Seega saab suurendada kõvaketta mahtu. Quantum Fireball LA mudelite mahud algavad 4,3 GBst ja lõpevad 26 GBga.

Quantumi uue seeria kõvakettad on mõeldud koduarvutitesse ja odava hinnaklassi kontoriarvutitesse.

Autor: ÄP

Hetkel kuum