• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõis võtab tööle endise pettuses kahtlustatava

  Hoiupangale kuulunud Eesti Kindlustuses töötanud Ivar Virkust süüdistas tollane Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis 1998. aasta suvel dokumentide võltsimises ja suurpettuses. Enne Eesti Kindlustusest lahkumist korraldas Virkus kindlustusfirma tütarfirma, oma venna Alvari juhitud ASi Kinnisvarakonsultant ebaseadusliku müügi OÜ-le Viru Kinnisvara. Tehingu hinnatav kahju Hansapanga omandusse läinud Eesti Kindlustusele oli kuni 4 miljonit krooni.
  Isamaaliidu Tallinna piirkonna juhi Andres Herkeli sõnul oli tegu Mõõdukate ettepanekuga ja seni pole Mõis Virkuse kandidatuuri abilinnapea kohale rahanduse alal vaidlustanud. Ettepanek tehti Mõisa juuresolekul, kes sellele vastu ei vaielnud, sest eelnevalt oli ta Virkusega kohtunud ja ära leppinud.
  Koalitsioonipoliitikute sõnul kinnitasid Mõis ja Virkus kumbki oma erakonnale, et nad on oma erimeelsused ületanud ja suudavad ühiselt linnavalitsuses töötada.
  Mõis kinnitas eile, et tema Virkusega koos töötamises probleemi ei näe. «Virkus küll tahtis kunagi teha ühte näotut tegu, aga usun, et sellest on ta omad järeldused teinud,» lausus Mõis. «Kõik patud kunagi kaovad ja ei saa ühe eksimuse pärast inimesele kriipsu peale tõmmata.»
  Mõis lisas, et kuigi Virkusel on aeg-ajalt olnud raskusi oma ja võõra asja vahel vahetegemisega, on ta sellest hoolimata väga asjalik inimene.
  Virkus väitis eile, et ta on küll Mõisaga kohtunud, kuid mingite probleemide lahendamist pole nad kohtumistel puudutanud. «Meie vastasseis on rohkem ajakirjanduse tekitatud ja meil pole mingeid erilisi erimeelsusi,» kinnitas Virkus. «Loomulikult suudame ühises linnavalitsuses koos töötada, minul pole kunagi olnud Mõisale midagi ette heita.»
  Virkuse kandidatuuri abilinnapea kohale on koalitsioon kinnitatud ja läheb täna volikogus koos ülejäänud abilinnapeade ja Jüri Mõisa linnapea kandidatuuriga hääletamisele. Uues linnavalitsuses on senise viie abilinnapea koha asemel kuus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.