Kristi Malmberg • 3. november 1999 kell 22:00

Mõis võtab tööle endise pettuses kahtlustatava

Hoiupangale kuulunud Eesti Kindlustuses töötanud Ivar Virkust süüdistas tollane Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis 1998. aasta suvel dokumentide võltsimises ja suurpettuses. Enne Eesti Kindlustusest lahkumist korraldas Virkus kindlustusfirma tütarfirma, oma venna Alvari juhitud ASi Kinnisvarakonsultant ebaseadusliku müügi OÜ-le Viru Kinnisvara. Tehingu hinnatav kahju Hansapanga omandusse läinud Eesti Kindlustusele oli kuni 4 miljonit krooni.

Isamaaliidu Tallinna piirkonna juhi Andres Herkeli sõnul oli tegu Mõõdukate ettepanekuga ja seni pole Mõis Virkuse kandidatuuri abilinnapea kohale rahanduse alal vaidlustanud. Ettepanek tehti Mõisa juuresolekul, kes sellele vastu ei vaielnud, sest eelnevalt oli ta Virkusega kohtunud ja ära leppinud.

Koalitsioonipoliitikute sõnul kinnitasid Mõis ja Virkus kumbki oma erakonnale, et nad on oma erimeelsused ületanud ja suudavad ühiselt linnavalitsuses töötada.

Mõis kinnitas eile, et tema Virkusega koos töötamises probleemi ei näe. «Virkus küll tahtis kunagi teha ühte näotut tegu, aga usun, et sellest on ta omad järeldused teinud,» lausus Mõis. «Kõik patud kunagi kaovad ja ei saa ühe eksimuse pärast inimesele kriipsu peale tõmmata.»

Mõis lisas, et kuigi Virkusel on aeg-ajalt olnud raskusi oma ja võõra asja vahel vahetegemisega, on ta sellest hoolimata väga asjalik inimene.

Virkus väitis eile, et ta on küll Mõisaga kohtunud, kuid mingite probleemide lahendamist pole nad kohtumistel puudutanud. «Meie vastasseis on rohkem ajakirjanduse tekitatud ja meil pole mingeid erilisi erimeelsusi,» kinnitas Virkus. «Loomulikult suudame ühises linnavalitsuses koos töötada, minul pole kunagi olnud Mõisale midagi ette heita.»

Virkuse kandidatuuri abilinnapea kohale on koalitsioon kinnitatud ja läheb täna volikogus koos ülejäänud abilinnapeade ja Jüri Mõisa linnapea kandidatuuriga hääletamisele. Uues linnavalitsuses on senise viie abilinnapea koha asemel kuus.

Hetkel kuum