• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekomi aktsia surub turu alla

  Investorite huvi Tallinna börsi ja seal noteeritud aktsiate vastu on jätkuvalt äärmiselt madal. Eile ulatus börsisüsteemi kogukäive registreeritud 99 tehingus vaid 5,63 miljoni kroonini.
  Väikese kauplemisaktiivsuse juures aktsiate hinnad valdavalt langevad, nii ka eile. ÄP indeks sulgus börsipäeva lõpul 274,35 punktil ehk 0,78% kolmapäevasest sulgemistasemest madalamal.
  Juhtaktsiatest rääkides hakkab silma Telekomi aktsia vaikne vajumine järjest uute madalamate tasemeteni. Eile sulgus Telekomi aktsia Tallinnas 76,5 kroonil. Londonis liikus Telekomi aktsia kella kuue paiku Eesti aja järgi 15,45 dollaril (päevaga -1,28%).
  Hansapanga maakler Romet Tepper ütles BNSile Telekomi aktsia liikumist kommenteerides, et Londonis rõhub aktsiat keskmise suurusega müügiorder, mille lõppemist on raske ennustada. Selle orderi lõppedes on Tepperi sõnul Telekomi aktsial taas tõusuruumi.
  Eile avaldas oma III kvartali majandustulemused Klementi. Bilansi poolelt esmasel vaatamisel midagi väga tähelepanuväärset silma ei torganud. Positiivne on veidi kasvanud sularaha hulk ja kahanenud debitoorne võlgnevus ning varude maht. Kahe viimase näitaja vähenemine peaks parandama rahakäibe kiirust. Ometi kasumiaruanne paranenud rahateenimisvõimet ei näita ja ettevõte on 9 kuu kokkuvõttes 2,3 mln krooniga kahjumis. Klementi on aastatagusega võrreldes kaotanud tubli osa käibest ehk tuludest, samas kulude kahanemine on olnud palju aeglasem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.