Toomas Truuverk • 4. november 1999 kell 22:00

Telekomi aktsia surub turu alla

Investorite huvi Tallinna börsi ja seal noteeritud aktsiate vastu on jätkuvalt äärmiselt madal. Eile ulatus börsisüsteemi kogukäive registreeritud 99 tehingus vaid 5,63 miljoni kroonini.

Väikese kauplemisaktiivsuse juures aktsiate hinnad valdavalt langevad, nii ka eile. ÄP indeks sulgus börsipäeva lõpul 274,35 punktil ehk 0,78% kolmapäevasest sulgemistasemest madalamal.

Juhtaktsiatest rääkides hakkab silma Telekomi aktsia vaikne vajumine järjest uute madalamate tasemeteni. Eile sulgus Telekomi aktsia Tallinnas 76,5 kroonil. Londonis liikus Telekomi aktsia kella kuue paiku Eesti aja järgi 15,45 dollaril (päevaga -1,28%).

Hansapanga maakler Romet Tepper ütles BNSile Telekomi aktsia liikumist kommenteerides, et Londonis rõhub aktsiat keskmise suurusega müügiorder, mille lõppemist on raske ennustada. Selle orderi lõppedes on Tepperi sõnul Telekomi aktsial taas tõusuruumi.

Eile avaldas oma III kvartali majandustulemused Klementi. Bilansi poolelt esmasel vaatamisel midagi väga tähelepanuväärset silma ei torganud. Positiivne on veidi kasvanud sularaha hulk ja kahanenud debitoorne võlgnevus ning varude maht. Kahe viimase näitaja vähenemine peaks parandama rahakäibe kiirust. Ometi kasumiaruanne paranenud rahateenimisvõimet ei näita ja ettevõte on 9 kuu kokkuvõttes 2,3 mln krooniga kahjumis. Klementi on aastatagusega võrreldes kaotanud tubli osa käibest ehk tuludest, samas kulude kahanemine on olnud palju aeglasem.

Hetkel kuum