Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlakirjade nimekirja oodatakse täiendust

  «Võimalus lisaks Hüvitusfondi obligatsioonidele teiste võlakirjadega börsil kaubelda oleks kindlasti see, mida investorid ootavad,» kinnitas Hansabank Marketsi finantsturgude osakonna spetsialist Ülo Kallas. Kallase sõnul on praegu tõsine probleem kindlustusseltsidel, kes kehtiva seaduse järgi tohivad investeerida vaid börsil noteeritud võlakirjadesse.
  Suprema analüütiku Veikko Maripuu hinnangul muudaks erinevate võlakirjade börsile toomine, õieti sellega kaasnev informatsiooni avalikustamine, väärtpaberituru läbipaistvamaks ja turvalisemaks, sest praegu on võlakirjaturul toimuv vaid Hansapanga siseasi.
  Kuni Eesti turul puuduvad investorite jaoks kõige atraktiivsemad, riigivõlakirjad, võiksid börsil olla noteeritud juba võlakirjaturul tegutsevate suurettevõtete, välisemitentide, nagu Merita Panga, Swedbanki, Svenska Eksportkrediti jt Eesti turult laenavate välisinstitutsioonide ja suuremate ning usaldusväärsemate omavalitsuste võlakirjad, rääkis Tallinna väärtpaberibörsi juhatuse esimees Gert Tiivas.
  Pikemas perspektiivis oleksid börsil atraktiivsed ka hüpoteekvõlakirjad, lisas EFM Optiva Asset Managementi juhatuse esimees Angelika Koha.
  Börs tegeleb juba mõnda aega sellega, et aktiviseerida võlakirjadega kauplemist, kuid kehtiv seadusandlus on muutnud võlakirjade börsil noteerimise ettevõtete jaoks väga aeganõudvaks ja kalliks, rääkis Tiivas. Tiivase sõnul ei ootagi turuosalised, et riik doteeriks kuidagi võlakirjaturu arengut. «Riik peaks võlakirjaturu arengut mitte takistama,» ütles ta.
  Kallas möönis, et riigilõivuna võlakirjaemissiooni mahult makstav 0,1% muudaks emissiooniga lisaraha kaasamise paljude ettevõtete jaoks mõttetuks. Avaliku emissiooni registreerimine võtaks mitu nädalat ja ettevõtetel ei ole mõtet seda teed minna, märkis Kallas. Kinniseid emissioone korraldab Hansapank ühe-kahe päevaga. Selle tulemusena noteeritaksegi võlakirjad vajaduse korral Luksemburgi börsil, kus kogu protsess läheb maksma 1000 dollarit ehk kuni 20 korda vähem kui Eestis.
  Ühe võimaliku lahendusena näevad spetsialistid võlakirjaprogrammide sisseseadmist. Mujal maailmas kasutatava süsteemi kohaselt registreeritakse programm ning selle raames on ettevõttel võimalik erineval ajal võlakirju välja lasta.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Hiiumaa vahet hakkas lendama uus firma
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.
Täna alustas Tallinna ja Kärdla vahel lendamist uus vedaja Diamond Sky, kes kasutab Poola firmalt Sprint Air renditud lennukit Saab 340A, teatas Hiiumaa turismiklaster.

Olulisemad uudised

Express Post lõpetab kojukande ja koondab ligi 450 inimest Eesti Post valmis töötajaid värbama
Ekspress Grupile ja Postimees Grupile kuuluva trükiväljaannete levitamisega tegeleva Express Post nõukogu otsustas selle aasta jooksul sulgeda kojukandeteenuse valdkond, mille tulemusena koondatakse umbes 450 inimest.
Ekspress Grupile ja Postimees Grupile kuuluva trükiväljaannete levitamisega tegeleva Express Post nõukogu otsustas selle aasta jooksul sulgeda kojukandeteenuse valdkond, mille tulemusena koondatakse umbes 450 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.