• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maksutähtajad pikenevad

  Homme riigikogus esimesele lugemisele tulev tulumaksuseaduse eelnõu jätab seaduseandja otsustada, kas ettevõte võib eelmise kuu eest tulumaksu ja sotsiaalmaksu deklareerida ning seda tasuda senisest kuni 15 päeva hiljem.
  Rahandusministri nõunik Terko Jakobson ütles eile, et tõenäolisem on maksu tasumise ja deklareerimise tähtaja lükkamine iga kuu viiendalt kuupäevalt kümnendale kuupäevale. «Vastasel juhul tekiks kohe uue aasta alguses auk riigikassa tuludes,» väitis ta.
  Jakobsoni sõnul tuleks maksude tasumise tähtaja edasilükkamisel uuel aastal kuu 20. päevale leida likviidsusreservi 127 mln krooni.
  Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peajurist Reet Teder ütles, et rahandusministri nõuniku seisukohavõtt paneb teda imestama. «Kaubanduskoja ettepanek sätestada maksude tasumise kuupäevaks kuu 20. päev leidis varem ministeeriumi poolt arvestamist,» sõnas Teder.
  Tederi sõnul oleks ettevõtte jaoks reaalne teha arvutused tasumisele kuuluva tulumaksu ja sotsiaalmaksu kohta järgmise kuu 20. kuupäevaks. «Kuivõrd maksu objekt uue seadusega muutub, võib see võtta senisest rohkem aega,» selgitas peajurist. «Sisuliselt tähendab 20. kuupäev riigi antavat pikemat maksetähtaega.»
  Iga kuu 20. päevaks peavad ka käibemaksukohustuslasest ettevõtted esitama eelmise kuu käibedeklaratsioonid ja tasuma käibemaksu.
  Uus tulumaksuseadus sätestab ettevõtetele nõudmise deklareerida igakuiselt teatud liiki maksustatavaid kulusid, sõltumata selliste kulude olemasolust.
  Tulumaksuseaduse eelnõu kohaselt peab ettevõte esitama eelmise kuu kohta järgmise kuu 10. või 20. kuupäevaks maksuametile deklaratsiooni kingituste, annetuste, vastuvõtukulude, dividendide, muude ettevõtlusega mitteseotud kulude ning vara võõrandamisest saadud kahjumi kohta, sõltumata sellest, kas ettevõttel oli nimetatud perioodil tulumaksu tasumise kohustus või mitte.
  Terko Jakobsoni sõnul ei tähenda viimane nõue täiendavate dokumentide esitamist, vaid sarnaste kulude puudumisel jääb ühtsel deklaratsiooni vormil konkreetne lahter täitmata.
  «Uus igakuine tulumaksu ja sotsiaalmaksu deklaratsioon mahub ühele A4 lehele,» kinnitas Jakobson.
  Loe siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Aasia aktsiaturud alustasid nädalat tõusuga
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Balti riigid juhivad koroonanakkuse tõusu kogu Ida-Euroopas
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.