• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaidlus Ookeani üle algab uuesti

  «Kui me jääksime selle otsusega nõusse, tähendaks see, et neli aastat kohtus käimist on olnud asjatu,» rääkis Ookeani pankrotihaldur Arno Mägi. «Kõik algab taas esimese astme kohtust peale.»
  Mägi sõnul on praegune otsus Ookeani pankrotipesa jaoks kõige halvem lahendus. «Pankrotiprotsessi venides suurenevad jooksvad kulud,» seletas Mägi. Tema andmeil peab Ookean kui likvideerimata ettevõte näiteks tasuma iga kuu Ookeani endistele töötajatele tervisekahju hüvitisi 50 000 krooni eest.
  Ookeani pankrotihaldurite esindaja, vandeadvokaadi Leon Glikmani sõnul on Tallinna ringkonnakohus läinud sisulisest õigusemõistmisest mööda. «Otsus on neutraalne ega ütle, kelle kasuks see on tehtud,» lisas Glikman.
  Glikman ütles, et ta soovitab oma kliendil asi edasi kaevata. «Ringkonnakohus on eiranud riigikohtu juhiseid,» põhjendas Glikman.
  Riigikohus on Ookeani ja Soome pankade Postipankki ja Okobank Osuuspankkien Keskusosakepankki ning Saksa panga Ost-West Handelsbank vahel sõlmitud lepingute üle peetavasse vaidlusse nelja aasta jooksul juba kahel korral sekkunud.
  Mõlemal korral on riigikohus välispankadele soodsa Tallinna ringkonnakohtu otsuse tühistanud ja tagasi saatnud.
  Välispankade nõue põhineb 1993. aastal sõlmitud lepingutel, millega Ookean võttis kohustuse tasuda 14 miljonit USA dollarit ühisettevõtte Esva võlast pankadele. Samas pantis Ookean pankadele viis Moonsund-tüüpi laeva.
  Kui kohtuvaidluse tulemusel jäävad vaidlusalused lepingud jõusse, on välispankadel õigus saada Ookeani pankrotipesast 160,7 miljonit krooni.
  Arno Mägi sõnul on Ookeaniga seotud kohtuvaidlusi praegu kokku viis.
  Tallinna linnakohus kuulutas Ookeani pankroti välja 1995. aasta sügisel.
  Ookeani vastu on kaitstud võlanõudeid rohkem kui 300 miljoni krooni eest. Pankrotipessa on vara müügist laekunud 118 miljonit krooni, millest 28 miljonit krooni on kinni Lõuna-Aafrika Vabariigi kohtus ühe Ookeani laeva arestimiskulude katteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.