• Jaga lugu:

  Võimutipp Tallinna peal laiali

  Keskerakonna liige Monika Salu lubab end nüüd rohkem perele ja lastega tegelemisele pühendada. Salul on pooleli 1996. aastal alustatud sotsiaalkindlustusteemaline doktoriväitekiri, mille ettevõtlik naine loodab järgmisel aastal ära kaitsta. Rahvusvahelise äri magistrikraad pärineb kahekordse kõrgharidusega Salul juba 1994. aastast.
  «Esialgu tahangi rohkem akadeemilisele tegevusele rõhku panna, võtan ka loenguid lugeda,» ütleb Salu, kellega on lähemalt tuttavad Eesti Kõrgema Kommertskooli üliõpilased.
  Salu erakonnakaaslane Arved Liivrand tahaks õpetamise asemel aga kõigepealt õppima minna. «Olen oma elus palju õppinud ja arvan, et iga inimene peaks ennast mõne aasta tagant täiendama,» ütleb Liivrand, kes tahaks seekord läbida mõne tippjuhtide täiendkursuse.
  Eesti Kõrgema Kommertskooli ärijuhtimise eriala lõpetas Liivrand 1994. aastal.
  Endistest abilinnapeadest ainsana Tallinna volikogusse pääsenud Liivrand tunnistab, et tööpakkumisi pole talle veel tehtud.
  «Ega need tööpakkumised ikka päris iseenesest ei tule,» väidab eksabilinnapea. «Eesti on pisike ja nutikaid inimesi palju. Seepärast ei usu ma eriti ka neid inimesi, kes meedias räägivad, et nad on palju tööpakkumisi saanud.»
  Erakondliku kuuluvuseta Sergei Kulakov kinnitab kõigepealt, et ta ei taha enam mitte kunagi sellist tööd teha. «Eesti põlvpükstes poliitika mulle ei sobi ja edaspidi tahan ainult eraäris tegutseda,» väidab Kulakov.
  Esialgu ootavad Kulakovi mitmed kodus tegemata jäänud mehetööd, mille jaoks pole linnaasjade kõrvalt aega jäänud. «Koolivaheaeg on küll kahjuks läbi, aga loodan lapsi ikka rohkem näha kui enne,» ütleb ta. «Nädal või kakski tahan olla lihtsalt perega koos.»
  Ka keskerakondlane, seltskonnaajakirjanduse lemmik Eve Fink on linnavalitsuse töötajate väitel vähemalt mõnda aega oma väikese tütrega kodus.
  Koonderakondlane Heigo Kaldra kuulab samuti töökoha leidmise osas alles maad. «Kobamisi on räägitud minu kindlustusse tagasi suundumisest,» räägib varem Nordika kindlustusseltsis töötanud Kaldra.
  Ta lisab, et tahaks paar nädalat puhata, aga kui juhtub tulema väga hea pakkumine, siis peab eelistama tööle asumist puhkusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.