• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võimutipp Tallinna peal laiali

  Keskerakonna liige Monika Salu lubab end nüüd rohkem perele ja lastega tegelemisele pühendada. Salul on pooleli 1996. aastal alustatud sotsiaalkindlustusteemaline doktoriväitekiri, mille ettevõtlik naine loodab järgmisel aastal ära kaitsta. Rahvusvahelise äri magistrikraad pärineb kahekordse kõrgharidusega Salul juba 1994. aastast.
  «Esialgu tahangi rohkem akadeemilisele tegevusele rõhku panna, võtan ka loenguid lugeda,» ütleb Salu, kellega on lähemalt tuttavad Eesti Kõrgema Kommertskooli üliõpilased.
  Salu erakonnakaaslane Arved Liivrand tahaks õpetamise asemel aga kõigepealt õppima minna. «Olen oma elus palju õppinud ja arvan, et iga inimene peaks ennast mõne aasta tagant täiendama,» ütleb Liivrand, kes tahaks seekord läbida mõne tippjuhtide täiendkursuse.
  Eesti Kõrgema Kommertskooli ärijuhtimise eriala lõpetas Liivrand 1994. aastal.
  Endistest abilinnapeadest ainsana Tallinna volikogusse pääsenud Liivrand tunnistab, et tööpakkumisi pole talle veel tehtud.
  «Ega need tööpakkumised ikka päris iseenesest ei tule,» väidab eksabilinnapea. «Eesti on pisike ja nutikaid inimesi palju. Seepärast ei usu ma eriti ka neid inimesi, kes meedias räägivad, et nad on palju tööpakkumisi saanud.»
  Erakondliku kuuluvuseta Sergei Kulakov kinnitab kõigepealt, et ta ei taha enam mitte kunagi sellist tööd teha. «Eesti põlvpükstes poliitika mulle ei sobi ja edaspidi tahan ainult eraäris tegutseda,» väidab Kulakov.
  Esialgu ootavad Kulakovi mitmed kodus tegemata jäänud mehetööd, mille jaoks pole linnaasjade kõrvalt aega jäänud. «Koolivaheaeg on küll kahjuks läbi, aga loodan lapsi ikka rohkem näha kui enne,» ütleb ta. «Nädal või kakski tahan olla lihtsalt perega koos.»
  Ka keskerakondlane, seltskonnaajakirjanduse lemmik Eve Fink on linnavalitsuse töötajate väitel vähemalt mõnda aega oma väikese tütrega kodus.
  Koonderakondlane Heigo Kaldra kuulab samuti töökoha leidmise osas alles maad. «Kobamisi on räägitud minu kindlustusse tagasi suundumisest,» räägib varem Nordika kindlustusseltsis töötanud Kaldra.
  Ta lisab, et tahaks paar nädalat puhata, aga kui juhtub tulema väga hea pakkumine, siis peab eelistama tööle asumist puhkusele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mart Laar: saabuvad raskemad ajad, see kõik tuleb lihtsalt üle elada
Tulevik pole nii ilus, nagu tahaksime, aga ilmselt ka mitte nii tume, kui kardetakse. Teeme nii, et suudaksime kiirelt edasi liikuda, kirjutab Eesti peaminister aastatel 1992–1994 ja 1999–2002 Mart Laar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tulevik pole nii ilus, nagu tahaksime, aga ilmselt ka mitte nii tume, kui kardetakse. Teeme nii, et suudaksime kiirelt edasi liikuda, kirjutab Eesti peaminister aastatel 1992–1994 ja 1999–2002 Mart Laar vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Investori nädal: aktsionäride koosolekud, LHV aktsiate ja BluOri võlakirjade märkimine
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Mai viimast nädalat ilmestab mitu aktsionäride koosolekut, jätkub LHV märkimisõigustega kauplemine, lisaks on võimalus märkida täiendavaid LHV aktsiad ning esimest korda pakutakse börsile BluOr Banki võlakirju, neljapäev on Balti börsil kauplemispüha.
Elering jätkusuutlikkusest: kõige väiksemast lülist sõltubki kõige rohkem
Mida, kuidas ja miks teeb ülekandeoperaator Elering selleks, et nende tegevus oleks jätkusuutlik ja vastutustundlik, räägib Äripäeva raadios Eleringi merevõrgu programmi direktor Getlyn Allikivi.
Mida, kuidas ja miks teeb ülekandeoperaator Elering selleks, et nende tegevus oleks jätkusuutlik ja vastutustundlik, räägib Äripäeva raadios Eleringi merevõrgu programmi direktor Getlyn Allikivi.
Allutatud võlakirjad kui lisavõimalus inflatsiooni tingimustes rohkem teenida
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Kuna inflatsioon tõuseb jätkuvalt rekordkõrgete numbritega, on nii eraisikutel kui ettevõtjatel tekkinud küsimus, kuhu investeerida, et raha ei kaotaks oma väärtust. Sellest, miks ei ole praegu parim aeg investeerida kulda või kinnisvarasse ja millised on võimalikud alternatiivsed investeerimisvõimalused Läti turul, räägib BluOr Banki investeerimisalase kliendihalduse juht Andrejs Kočetkovs.
Euroopa rohepöörde juhi kriitika vihastas Eesti tööstureid: see on küüniline ja elukauge
Eestis visiidil olev Euroopa Komisjoni rohepöörde eest vastutav juhtiv asepresident Frans Timmermans kritiseeris, et Eestis ei peaks alati puitu pelletiteks lõikuma ning ahju ajama, selle asemel tuleks luua kõrgemat väärtust ning oma väärtuslikke metsi hoida. Frans Timmermansi väljaütlemine ärritas selgelt siinset taastuvenergia koda ning metsa- ja puidutööstuse liitu.
Eestis visiidil olev Euroopa Komisjoni rohepöörde eest vastutav juhtiv asepresident Frans Timmermans kritiseeris, et Eestis ei peaks alati puitu pelletiteks lõikuma ning ahju ajama, selle asemel tuleks luua kõrgemat väärtust ning oma väärtuslikke metsi hoida. Frans Timmermansi väljaütlemine ärritas selgelt siinset taastuvenergia koda ning metsa- ja puidutööstuse liitu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.