• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtted näitavad häid tulemusi

  Samal ajal kui Tallinna börsi kauplemispäevast pole taas midagi suurt kirjutada -- käive 8,5 mln krooni ja ÄP indeks langes 0,23%, pakkus eilne päev kaks positiivset uudist börsil noteeritud ettevõtete kohta.
  Pool tundi pärast börsi avamist avaldas oma 9 kuu majandusaruanded üks börsi juhtivatest tööstussektori esindajatest -- Saku õlletehas. Hoolimata avaldatu positiivsusest tehti eile Saku aktsiaga börsil vaid kaks väikest tehingut ja aktsia sulgus veidi rohkem kui protsendiga miinuses.
  Muidugi võib väita, et turg juba ootas Saku õlletehase häid tulemusi, mistõttu üllatusmomendi puudumisel jäi ka mõju olematuks. Tegelik põhjus peitub vist siiski pigem investorite väheses aktiivsuses.
  Kui keegi peab aga investeerimisplaani, siis käis Saku õlletehas eilsete tulemustega lauda tugeva trumbi. Ei ole just tavapärane, et suure tööstusettevõtte käive aastaga 40% kasvab. Pea samapalju kasvas Saku kasum. Pangakontole kogunenud 40 mln kr lubab aga aktsionäridel tuleval kevadel loota taas prisketele dividendidele. Dividendide maksmist toetab ka Saku õlletehase kapitalistruktuur (84% passivast omakapital).
  Hästi on Saku hakkama saanud varude juhtimisega järsult kasvanud käibe tingimustes. Kuna varude (tooraine, lõpetamata toodang, valmistoodang) all seisev kapital midagi ei tooda, on firmale kasulik, et selle maht oleks võimalikult väike. Samas on varud otseselt seotud tootmismahuga. Saku suutis 40protsendilise tootmismahu kasvu juures hoida varude kasvu 14 protsendil.
  Teine hea uudis tuli reitinguagentuurilt Standard & Poor's, kes tõstis Hansapanga reitingut ühe pügala võrra. Hoolimata sellest, et tegemist oli taas nn public information'il põhineva reitinguga, näitab see rahvusvaheliste institutsioonide usalduse kasvu meie finantssektori vastu ja lubab loota soodsamat investeerimispoliitikat kogu Eesti majandussektori, muuhulgas ka börsi suhtes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.