ÄP fototoimetus • 11. november 1999 kell 22:00

Ford loovutas koha rahvaautole

Kui viimastel kuudel on Ford esmakordselt registreeritud kasutatud autode turul pikalt liidrikohal püsinud, siis oktoobris edestas Volkswagen teda nelja autoga.

Kokkuvõttes lisandus oktoobris Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) andmetel Eestimaa teedele 2434 sõidukit, mis on 64 autot rohkem kui septembris. Kuna aga oktoobris oli suurem ka uute sõidukite müük ja eksport, jäi lõppkokkuvõttes Euroopast toodud kasutatud autode registreerimine peaaegu samale tasemele. Septembris lisandus meie teedele 1603 kasutatud autot, oktoobris 1605.

Jätkuvalt eelistavad eestlased kasutatud autode ostmisel seitse kuni kümme aastat vanu Saksamaal toodetud masinaid. Suurima hüppe üles tegi nende seas Audi, mida müüdi oktoobris 14 autot rohkem kui septembris. Jaapani päritolu masinatest on troonile tõusnud Mitsubishi, jättes selja taha möödunud kuu parima «jaapanlase» Nissani.

Ühtekokku oli Eesti Riiklikus Autoregistrikeskuses 1. novembri seisuga registreeritud 598 659 sõidukit. Nendest enamik (465 528) olid sõiduautod. Veoautosid oli 82 697, busse 6305.

Autor: ÄP

Hetkel kuum