ÄP fototoimetus • 14. november 1999 kell 22:00

ASYCUDA pole lisakulutusi toonud

Tolliameti peadirektori asetäitja Rein Velling sõnas, et ületunnitöö makstakse kinni vastavalt tollitöötajate tasustamise eeskirjale või pakutakse vaba päev.

Tehnilised vead ASYCUDA rakendamisel on parandatud ühe arvutihooldusfirmaga sõlmitud lepingu raames, lisatasu selle eest pole vaja maksta, rääkis Velling.

Tolliamet sai reedel ASYCUDA jaoks partii arvuteid, mis on ostetud ELi abiprogrammi Phare raha eest. Kaks Phare raha eest ostetud võimsamat serverit, neist teine Tallinnale, on Eestisse saabumata. Neid oleks Vellingu sõnul kiiresti vaja. Praegune Tallinna serveri protsessori ressurss on täismahus kogu aeg kasutusel. «Kui keegi teeb üle terve baasi aruandeid, siis võtab see protsessori võimsusest kuni poole ära ja teiste töö on kohe aeglasem,» kirjeldas Velling. Peale selle hakkab ASYCUDA aeg-ajalt kirjutama nn parasiitinfot, mistõttu tuleb serveriühendus katkestada.

ASYCUDA tasuta saadud tarkvara autor on ÜRO kaubandus-arenduse konverents UNCTAD, selle rakendamisega seotud kulutused maksis kinni ELi abiprogramm Phare. Eelmisel reedel lõppes tarkvara tehnilise hoolduse leping ning kavas on taotleda hoolduslepingu pikendamist.

Autor: ÄP

Hetkel kuum