• Jaga lugu:

  Telekom tõstab turgu

  Arvestades seda, et Telekomi aktsia peegeldab välismaist huvi siinse väärtpaberituru vastu ja Londonis on suur müüja kadunud, tähendab see, et ka Eesti turul peaks langustrend olema murtud, rääkis Hansapanga maakler Mattias Mustonen.
  Telekom on välisinvestoritele huvipakkuv aktsia ja arvestades aktsia hinna vahepealset suurt langust, on praegune 75kroonine hinnatase atraktiivne, lausus Ühispanga analüütik Sven Kunsing. Ta märkis, et fundamentaalselt põhjendatud aktsia hind on panga hinnangul 95 kooni ringis. Suprema avaldatud Telekomi aktsia oodatav hind on 117,3 krooni.
  Neljapäeval avaldab Telekom III kvartali majandustulemused. Ühispank prognoosib Eesti Mobiiltelefoni (EMT) 9 kuu käibeks 1,2 mld krooni ja kasumiks 340--450 mln krooni ning Eesti Telefonile vastavalt 1,75 mld krooni suurust käivet ja 220--230 mln krooni kasumit. Nende majandustulemustega kinnitaks Telekom Ühispanga tehtud 95kroonilist hinnaprognoosi, kinnitas Kunsing.
  Kui ettevõtte majandustulemused vastavad ootustele, võiks see aktsiaturule meelitada lisainvesteeringuid, usuvad spetsialistid.
  Kohalike investorite raha ei suuda siinset turgu oluliselt mõjutada ja analüütikud ootavad välisraha tulekut Eesti turule juba detsembris. «Kui kõik ootavad, et tõus tuleb jaanuaris, siis tekib kindlasti seltskond, kes tahab seda ennetada,» lausus Mustonen.
  «Mina tooks küll osa raha rahaturufondidest või hoiustest aktsiaturule, mis tõotab perspektiivis suuremat kasumit,» ütles Suprema analüütik Veikko Maripuu. Ta möönis, et kohalikest investoritest ei taha keegi olla esimene julge hunt, kes oma raha deposiidist aktsiaturule toob.
  «Eesti juhtivate aktsiate hinnatasemed on suhteliselt madalad ja paarikümneprotsendiline hinnatõus ei tohiks olla mingi probleem,» ütles Kunsing.
  Välisfonde hoiab siinsest turust eemal ka lähenev aastalõpu boonuste maksmise aeg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eestlase asutatud Workland võtab üle Soome konkurendi ärid
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.
Eesti koostöötamiskeskuste ja täisteenusbüroode kett Workland laiendab oma võrgustikku kahe keskuse võrra, võttes üle UMA keskused Tallinnas Maakri tänaval ning Vilniuses GO9 keskuses, teatas ettevõte.