ÄP fototoimetus • 15. november 1999 kell 22:00

USA aasta ärimeheks valiti rootslane

Ajakiri nimetas ABB sel aastal ka maailma saja kõige paremini juhitud ettevõtte hulka.

«See pole tunnustus mitte üksi mulle, vaid kogu organisatsioonile,» ütles rõõmus ja üllatunud Göran Lindahl Dagens Industrile.

Industry Week tõstab esile Lindahli panust ABB uue strateegia kujundamisel, mis on kohmakast tööstusettevõttest teinud paindliku ja kontsentreeritud tehnikafirma.

Kui Göran Lindahl 1997. aastal firma juhtimise üle võttis, avaldasid paljud kahtlust, kuidas ta oma paljukiidetud eelkäija Percy Barneviki «kingadesse mahub». Nüüd sai ta auhinna peamiselt selle lammutamise eest, mis Barnevik lahkudes maha jättis.

Lindahl on müünud poole osalusest kahjumit kandvas rongitootjas Adtranz ja vähendanud sõltuvust energiatootmise valdkonnast, moodustades koos Prantsuse Alstomiga selleks eraldi ühisettevõtte. Samal ajal on ABB suurendanud osalust tulusas teenuste sektoris, ostes aasta tagasi Hollandi Elsag Bailey.

Autor: ÄP

Hetkel kuum