• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Allkirja nõudmine arvetele võib kaduda

  Täna on riigikogus teisel lugemisel käibemaksuseaduse muutmise seadus, mis peaks jõustuma aastavahetusel. Eelnõu kohaselt kaob seadusest säte, et igal arvel peab olema kaupa või teenust müüva füüsilise või juriidilise isiku esindaja allkiri.
  Rahandusministeeriumi maksupoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro ütles, et allkirja nõue on ajale jalgu jäänud. Tema sõnul ei võimalda vaidluste puhul arve all olev teadmata autori kritseldus midagi selgeks teha. «Allkirju skaneeritakse ja trükitakse, see ei ole ka reaalne, et ettevõtte juht seisab kassa kõrval allkirju andmas,» selgitas Oro.
  Samas tuleb eelnõu kohaselt lisada arvele alates 1. jaanuarist arve esitaja käibemaksukohustusluse registreerimisnumber. Oro sõnul on see ja mitu teist uut sätet suunatud vohava maksupettuse vähendamiseks.
  «See on väga hea, et allkirjanõue arvetelt kaob,» ütles rahandusministeeriumi juures asuva raamatupidamistoimkonna esimees Rita Ilisson. Tema sõnul tuli ettevõtete vahelises arveldamises tarbetu nõue maksuseadustesse mõned aastad tagasi kopeerituna raamatupidamisseadusest. «Allkiri on pigem ettevõttesisese raamatupidamiskontrolli instrument,» lausus Ilisson. «See pole niivõrd oluline kaupade või teenuste väljaminekul, kuivõrd nende ettevõttesse sisseostmisel.»
  Seletuskirja kohaselt on seaduseelnõu peamine eesmärk viia senisest paremini ellu käibemaksu kui laia maksubaasi ning väheste maksusoodustustega tarbimismaksu ideoloogiat.
  Seadusest kaovad ka mitmed maksuvabastused ja nullmäärad, mille kaudu on seni osa majandustegevuse valdkondi saanud soodustusi.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaitsta tuleb Ukraina maad, mitte Putini nägu
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Iga hinnaga saavutatud relvarahu Venemaaga teeniks Lääne-Euroopa mugavuse, mitte Ukraina huve. Selle soovitajatel jätkub lihtsalt jultumust väita midagi muud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Väikeste linnade uued arendused langevad surve alla
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.
Arendajad ja kinnisvaraekspert leiavad, et kiire hinnatõus Tallinnas ei anna hoogu korterelamute kerkimisele väikestes linnades – pigem hakkab see peatuma. Samas ei ole kõik seda meelt ja julgevad uusi arendusi püstitada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.