• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokial on tõusuruumi

  «See on üle mõistuse ostusurve, mis juba kaks nädalat turul valitseb,» ütles Svenska Handelsbankeni maakler Janek Moik.
  Nokiale on investeerimisfirmad andnud kindla ostusoovituse ja oodatav aktsia hinnatase on 120 eurot ehk 1878 krooni, mis on praegusest turuhinnast ligi 10% kõrgem. Kui Nokia aktsia hind jõuab sellele tasemele, siis tõstetakse oodatavat taset kõrgemale, rääkis Moik.
  Kuigi Nokia hinnaliikumisi on raske ette näha, ostaksin ma aktsiat praegusel hinnatasemel, lausus Moik.
  Concordia Ülikooli õppejõu ja Hansapanga konsultandi Pradeep Gupta sõnul ei ole Nokia aktsia ülehinnatud ja investorid näevad ettevõtte tulevikku internetiäris. Gupta möönis, et ootaks aktsiasse investeerimisega veidi ja teeks seda 10% madalamal tasemel.
  Esmaspäeval rekordilisele 117,22 euro ehk 1834 krooni tasemele jõudnud Nokia aktsia hind langes eile Helsingis Ameerika keskpanga (Fed) intresside tõusu puudutava otsuse ootuses 116,15 euro tasemele. New Yorgis oli esmaspäevane Nokia sulgemishind 116,36 eurot.
  Turg on veendunud, et Fed tõstab intresse 0,25% võrra. Otsuse langetamisel tõusutrend jätkub, ilma et horisondil paistaks tumedaid tormipilvi, prognoosisid maaklerid uudisteagentuurile Reuters.
  Moik märkis, et intressitaseme tõstmise järel müüakse Nokia küll hetkeks alla, kuid seejärel tõstab ostusurve jälle hinda.
  Nokia aktsia on jõudnud hinnatasemele, kus 12. aprillil aktsiat splititi, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri eile. Aktsiasplitt viidi läbi, sest aktsiad peavad hinnatasemelt olema kättesaadavad ka väikeinvestoritele, kirjutas Dagens Industri, kuid järgmine spliti ostustamise võimalus on alles järgmise aasta märtsis, mil toimub aktsionäride koosolek.
  Hansapanga ja Ühispanga maaklerite kinnitusel on Nokia hinnatõus meelitanud aktsiasse investeerima üha rohkem Eesti investoreid.
  Ühispanga maakleri Märt Helmja sõnul on investorid ekslikul arvamusel, et välisaktsia ostmine on väga kallis. Nokia aktsia ostmisel on teenustasud peaaegu samad kui Eesti aktsiaid ostes ja ka protseduur on lihtne, kinnitas Helmja. Klient tuleb pangakontorisse ostusooviga ning maakler ostab aktsiad Helsingist parima hetkehinnaga, rääkis Helmja.
  Ühispangas tuleb aktsiaostul teenustasuna maksta kuni 0,9% tehingu summast, minimaalselt 200 krooni, Hansapangas 0,7% tehingusummast, minimaalselt 70 eurot ehk 1095 krooni.
  Hansapanga maakler Mattias Mustonen ütles, et pangal on kavas tehingutasu langetada 0,5% tasemele tehingu summast ehk samale tasemele Eesti aktsiatega. Alaneb ka miinimumsumma, lisas ta. Nokia aktsia kauplemiskogus Helsingis on 20 aktsiat ning juhul kui kliendi soovitud aktsiate arv sellega ei ühti, võib ka aktsia hind olla veidi erinev, märkis Mustonen.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Enefit Greeni aktsionärid kinnitasid dividendi
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Täna toimus Enefit Greeni aktsionäride koosolek, kus kinnitati 0,151 eurone dividend, selgub börsiteatest.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.