• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dollar jätkab 15 kr tasemest kõrgemal

  Eile avaldatud Saksamaa ärikliima indeks, mida arvutab Münchenis asuv majandusuuringute instituut, valmistas paljudele investoritele pettumuse, sest see vastas prognoositule. Paljud lootsid, et Euroopa rahaliidu suurim majandus on tuleviku suhtes optimistlikum. Majanduskasvu poolest on rahaliidu liikmesriikide hulgas Saksamaast aeglasem vaid Itaalia. (Selle aasta II kvartalis kasvas Saksamaa SKT ainult 1 protsent). Seepärast kerkisidki üles arutlused, kas Euroopa keskpanga repomäära tõstmine 0,50 protsendipunkti võrra oli võib-olla liiga palju.
  Euro kurss langes 1,036 dollarini, mis teeb Ühendriikide valuuta kursiks 15,1029 kr.
  Eile toimus järjekordne Euroopa keskpanga nõukogu koosolek. Kesksed intressimäärad jäeti muutmata. Keskpanga rahapoliitikat kujundava nõukogu koosolekud toimuvad regulaarselt iga kahe nädala tagant neljapäeviti.
  Ameerika Ühenriikide väliskaubandusdefitsiit kasvas septembris 24,41 mld dollarini ehk 3,6 protsenti. Kaubandusdefitsiidi kasv on juba aastaid tavapärane nähtus, mis ei takistanud ei aktsiahindade tõusu ega dollari tugevnemist. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis esimese kauplemistunniga taas üle 11 000 punkti taseme.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Aasia aktsiaturud alustasid nädalat tõusuga
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Balti riigid juhivad koroonanakkuse tõusu kogu Ida-Euroopas
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.